Bitcoin aylık RSI tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı! Ne anlama geliyor?
Bitcoin aylık RSI tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı! Ne anlama geliyor?

Bitcoin aylık RSI tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in (BTC) aylık RSI’si, fiyatın yakın gelecekte bir dibe ulaşacağını gösteriyor. Dalga sayısı ise, tersine çevirmeden önce düşüşü destekliyor.

BTC, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 68.944 dolara ulaştığından beri düşüyor. Bitcoin aşağı yönlü hareketle birlikte Haziran 2022’de 17.607 dolara kadar düştü.

Mevcut fiyat hareketi 2015’tekine oldukça benzer, çünkü her iki seferde de fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesinden (kırmızı simgeler) sıçradı.

Önceki iki piyasa dibi ile mevcut piyasa arasındaki bir başka ilginç benzerlik, önceki düşüş eğilimi gösteren aylık mum çubuğudur.

Her iki durumda da, %46’ya yakın büyüklüğe sahip bir mum çubuğu dibe yol açtı. Daha sonra, çok kademeli bir yukarı hareket başladı. Mevcut düşüşte, Haziran mum çubuğu %45 büyüklüğe sahipti.

Tanınmış BTC yatırımcısı, aylık RSI’nin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu kaydetti.

RSI’nin 50’nin altında kaldığı süreleri şu şekilde kıyasladı:

2015 – 334 gün

2019 – 182 gün

2022 – 153 gün

Mevcut dönem en kısa dönem olduğundan BTC tersine dönüş başlatsa bile, RSI’nin 50’nin üzerine çıkması bir aydan fazla sürecektir. Ayrıca, RSI tabanına 62 ve 91 gün sonra ulaşıldığını belirtmekte fayda var.

Büyük aylık düşüş ve mum çubuğu birleştirildiğinde, bu okumalar bir dibe ulaşıldığını veya yakında ulaşılacağını gösteriyor.

BTC Decrease

Destek kırılacak mı?

Günlük grafik, BTC’nin 18 Haziran dip seviyesinden bu yana 19.000 dolarlık destek alanının üzerinde gezindiğini gösteriyor. Bölgeye altı kez dokundu ve iki kez üzerinde saptı.

Fiyat hareketi ve teknik gösterge okumaları birbiriyle uyumlu değil. Alanlara her dokunulduğunda zayıfladığı için, bu alandan nihai olarak ayrılmak en olası senaryo gibi görünüyor.

Bununla birlikte, günlük RSI, yükseliş eğilimi (yeşil hat) yarattı ve trend çizgisi hâlâ bozulmamış durumda. Dolayısıyla, günlük zaman çerçevesinden yapılan okumalar, gelecekteki hareketin yönünü tahmin etmekte başarısız oluyor.

Daily movement

Geri dönüş yakın mı?

Dalga sayısının analizi, daha fazla olumsuzluğun muhtemel olduğunu gösteriyor. Bunun ana nedeni, B dalgasının üçgen şeklini aldığı ve A:C dalgalarının tam olarak 1:1 oranına sahip olduğu tamamlanmış A-B-C düzeltici yapısıdır.

Ek olarak, ardından gelen aşağı yönlü hareket itici görünüyor ve ardından gelen sıçrama 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesinde (beyaz) reddedildi.

Bu nedenle, dalga sayısı analizi daha fazla olumsuzluğun muhtemel olduğunu ve BTC’nin 19.000 dolarlık destek alanından ayrılacağını gösteriyor.

Öte yandan, Bitcoin, 20.381 dolar seviyesinin üzerinde yükseliş hareketi başlatırsa dalga sayısı analizi geçersiz kalabilir ve fiyat yeni zirvelere yükselebilir.

BTC Count

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin