İki analist tahminlerinde birleşti: “Bitcoin fiyatı hafta sona ermeden bu seviyeyi görebilir.”
İki analist tahminlerinde birleşti: “Bitcoin fiyatı hafta sona ermeden bu seviyeyi görebilir.”

Bitcoin aylık mumu 2017’den beri ilk kez 13 bin doların üzerinde kapandı: Bundan sonra ne olacak? Analist görüşleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekim ayı Bitcoin (BTC) aylık mumu, Aralık 2017’den bu yana ilk kez 13.000 doların üzerinde kapandı. Son dönemde hem günlük hem de haftalık mumların tümü kritik direnç seviyesinin üzerinde kapanmıştı.

Aylık ve haftalık mumlar nasıl kullanılır, ne anlama gelir?

Yatırımcılar, bir varlığın uzun vadeli ve makro eğilimini değerlendirmek için genellikle aylık günlük grafiğini kullanıyor. Aylık grafikte, her mum bir aylık ticaret aktivitesini temsil ediyor. Bu nedenle, bir Bitcoin aylık günlük grafiği genellikle uzun yıllar süren ticaret faaliyetlerini kapsıyor.

Aylık grafik, haftalık grafiğin yanında ana yüksek zaman dilimi grafiklerinden biri olarak kabul ediliyor. Aylık grafikte 13.000 dolar gibi önemli bir seviyenin üzerinde net bir kırılma, esasında teknik bir kırılmaya işaret ediyor.

2015-2020 Bitcoin aylık mumları
2015-2020 Bitcoin aylık mumları

Cathie Wood: “13.000 dolar Bitcoin için çok önemli.”

Ark Invest’ten Cathie Wood, 13.000 dolar seviyesinin önemini vurguladı.

Ark Invest’te 11 milyar doları yöneten Wood, 13.000 ile 20.000 dolar arasında çok az direnç olduğunu söyledi. Wood’a göre eğer Bitcoin bu seviyenin üzerine çıkabilirse yeni bir rekor seviyeye yükselme olasılığı var:

13 bin dolar seviyesi önemli çünkü bunu aşarsak, teknik açıdan çok az direnç var ve muhtemelen 2017’nin sonlarında gördüğümüz zirvelere geri döneriz: Yani yaklaşık 20.000 dolar Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin değiliz. Yeni bir işlem aralığında kalabiliriz. Belki de 10.000 ila 13.000 ABD doları aralığındayızdır.

Aylık mum daha önce hiç 13 bin doların üzerinde kapanmamıştı

Bitcoin fiyatı 2017’de 20.000 dolara ve 2019’da 13.970 dolara ulaşsa da, aylık mum asla 13.000 doların üzerine çıkmadı. Bunun nedeni, BTC’nin her iki zirvede de keskin retler görmesi ve ardından piyasayı sallamasıydı.

Son ralli özellikle iyimser çünkü daha sürdürülebilir, merdiven benzeri bir yükseliş eğilimi gösterdi. Fiyat yükseldikçe, net destek seviyeleri oluşturarak ralliyi daha istikrarlı hale getirdi.

Yakın gelecekte yatırımcılar küçük bir geri çekilme için hazırlanıyor. Teknik olarak Bitcoin aylık grafiği, temel kısa vadeli hareketli ortalamaların önemli ölçüde üzerinde kapandı.

Loma: “Bitcoin 13.100 dolara dönebilir.”

“Loma” olarak bilinen bir trader, BTC’nin muhtemelen 13.100 dolara düşeceğini ve ralliyi sürdüreceğini söyledi. Bitcoin aylık grafiğinde 5 günlük hareketli ortalama 12.256 dolar. Bu nedenle 13.000 dolara düşmek ralli için sağlıklı olabilir.

Amsterdam Menkul Kıymetler Borsası’nda tam zamanlı trader olarak çalışan Michael van de Poppe, BTC’nin 12.000 doların altına düşebileceğini söyledi.

Kasım ayına girerken Bitcoin’in geri çekilmesi, altcoin piyasası üzerinde de daha fazla baskıya sebep olabilir. Son yükselişte Bitcoin, hacmin çoğunu kripto para piyasasından aldı. Bu da BTC’nin düşmesi durumunda altcoin’ler üzerindeki satış baskısının muhtemelen artacağı anlamına geliyor.

Bu arada Facebook, Bitcoin paylaşımlarını sansürlemeye başladı. Ayrıntılar için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin