Bitcoin Ethereum analizi: Hafta sonu öncesi son fiyatlanma nasıl?

Bitcoin ayı piyasasında kaldıkça Ethereum’a güven artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük iki kripto para birimi birbirlerini yakın takip ediyor. Özellikle Bitcoin ayı piyasasında kalması Ethereum’u güçlendiriyor. Piyasa analistleri, Ether’in bir süredir Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini tartışıyorlar.

Zincir üstü verilerde Ethereum’un performansını destekliyor. Bitcoin ayı piyasası sırasında Ethereum nispeten daha iyi performans gösteriyor. Kısa vadede, BTC ve ETH için aylık getiri profilleri ezici oldu.

Bitcoin ayı piyasasında iken Ethereum ensesinde

Glassnode’dan gelen verilere göre, Bitcoin kısa vadede negatif %30 getiri sağladı. Yani günlük ortalama %1 düzeltildi. Bu negatif getiri, Bitcoin için önceki ayı piyasası döngülerine oldukça çok benzeriyor.

Öte yandan, aylık getiri profili, Ethereum’un -%34,9 ile nispeten daha düşük bir performans gösteriyor. Ayrıca, bu iki varlık arasındaki performans korelasyonunun nispeten güçlü kaldığını gösteriyor.

Uzun vadeli Bitcoin ve Etherum CAGR’yi karşılaştırma

4 yıllık boğa/ayı döngüsünde bu varlıkların performansına uzun vadeli bir bakış attığımızda işler yine farklılaşıyor. Hem BTC hem de ETH, uzun vadede azalan getiri sağladı. Bitcoin’in CAGR’si 2015’te %200+ iken bugün %50’nin altına düştü.

Benzer şekilde, Ethereum da zamanla azalan getiriler yaşıyor gibi görünüyor. Glassnode raporu şekilde özetliyor:

“ETH, yükseliş trendleri sırasında genel olarak BTC’den daha iyi performans gösterdi. Ancak bu farklılıklar zamanla zayıflıyor gibi. Daha düşüş eğiliminde, ETH CAGR’nin genellikle BTC’den daha düşük performans gösterme eğiliminde olduğu görülebilir.

Son 12 aydaki Bitcoin ayı ciddiyeti göz önüne alındığında, “her iki varlık için 4 yıllık CAGR, BTC için yaklaşık %100/yıldan yalnızca %36/yıl’a ve ETH için %28/yıl’a düştü.”

Gözlemlenen tipik özellik, erken-orta aşamadaki boğa piyasalarında, yatırımcılar daha iyi ödüller için diğer riskli altcoinlere maruz kalmaya çalıştıkça BTC hakimiyeti azalıyor. Bununla birlikte, daha erken bir aşamada, risk iştahı önemli ölçüde azalıyor. Bu da Bitcoin ve Ethereum gibi daha güvenli varlıklara geri dönmesine neden oluyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin