Bitcoin ayı piyasası bitti mi? Son fiyat artışı ne anlatıyor?
Bitcoin ayı piyasası bitti mi? Son fiyat artışı ne anlatıyor?

Bitcoin ayı piyasası bitti mi? Son fiyat artışı ne anlatıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Glassnode’un yeni bir raporuna göre, Bitcoin (BTC) geçen haftaki işlem seansını %35,8’lik bir değer artışıyla tamamladı ve bu etkileyici fiyat artışı, piyasanın ayı bölgesinden uzaklaşmasına yol açtı.

Veri sağlayıcının Bitcoin’in zincir üstü performansına ilişkin değerlendirmesine göre, 14 Mart’tan bu yana yaşanan fiyat artışı, BTC’nin derin bir ayı piyasasından önceki erken boğa piyasalarıyla karşılaştırılabilir bir yapıya geçmesine neden oldu.

Glassnode’a göre, ağ etkinliği arttıkça BTC’ye olan talep arttı.

“Daha fazla yatırımcı Bitcoin ekonomisi içinde bağlantı kurup işlem yaptığında, bu genellikle artan kabul, ağ etkileri ve yatırımcı etkinliği dönemleriyle ilişkilendirilir.”

Glassnode, BTC işlem sayısını inceledi ve kripto paranın aylık ortalama işlem sayısının günde aylık ortalama 309.500 işlemle Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyesine çıktığını keşfetti. Bu, Bitcoin piyasası için iyi bir göstergeydi çünkü tüm günlerin yalnızca %12,2’sinde daha fazla işlem hacmi görüldü.

BTC‘nin ayı bölgesinden yaklaşan kaçışının bir başka işareti de geçen hafta lider kripto paraya olan yeni talebin artmasıydı. Glassnode’a göre, benzersiz yeni BTC kullanıcılarının sayısı 122.000’e ulaştı.

BTC ağında yeni kullanıcı benimsemesindeki artış, işlem ücretlerini artıran ağ tıkanıklığına neden oldu. Glassnode’a göre “Artan ücret baskısı, daha yapıcı pazarların ortak bir öncüsüdür ve blok alanı için artan talebin yansıttığı yeni benimseme dalgalarıyla aynı zamana denk gelir.”

Bitcoin madencileri ve MVRV oranı

Toplam madenci geliri günde 22.6 milyon dolara ulaştığı için blok uzayına olan artan talep madencilere yardımcı oldu. Araştırmaya göre bu, Haziran 2022’den bu yana yıllık ortalamayı önemli ölçüde aşan en yüksek seviye oldu.

Glassnode ayrıca BTC’nin Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere (MVRV) göstergesini de değerlendirdi. MVRV oranı, Bitcoin piyasa değeri ile gerçekleşen değeri arasındaki oranı ölçen bir göstergedir.

Zincir üstü veri sağlayıcısı, BTC’nin MVRV Momentum Osilatörünün geçen hafta pozitife döndüğünü bildirdi ve bu şu anlama geliyordu: “Coin arzının büyük bir kısmı mevcut fiyatın altında elde edildi ve şimdi tekrar kârda. Yukarıda belirtilen önlemlere benzer şekilde, önceki olumlu dönüşler, ağ benimseme ve zincir üstü aktivitedeki artışlarla ilişkili olma eğilimindedir.

bitcoinworld


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin