Ünlü analist, Bitcoin ayı döngüsünün potansiyel olarak bittiğini söylüyor! İşte nedeni
Ünlü analist, Bitcoin ayı döngüsünün potansiyel olarak bittiğini söylüyor! İşte nedeni

Ünlü analist, Bitcoin ayı döngüsünün potansiyel olarak bittiğini söylüyor! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir içi analist ve ekonomist Willy Woo’ya göre, Bitcoin piyasa döngüleri tamamen değişti ve şu anda önceki dönemlerden farklılık gösteriyor. Sağlanan veri modeli, mevcut düşüş eğiliminin sona erebileceğini gösteriyor.

Bitcoin’in yeni hareket modeli

Ekim ayında Woo, Bitcoin’deki düşüş ve yükseliş döngülerinin artık dört yıllık modellerde hareket etmediğini öne süren “Son Döngü” tezini paylaşmıştı. Esas olarak, yarılanma her döngünün ana itici gücüydü: Bitcoin birikimi yarılanmadan hemen önce artıyordu, bundan sonra aktif dağıtım oluyor ve yarılanmalar arasındaki dönemde düşüş döngüsü başlıyordu.

Büyük kurumsal fon akışından sonra, kripto para piyasasının ekosistemi önemli ölçüde olgunlaştı ve Bitcoin yarılanmalarından bağımsız olarak hareket etmeye başladı. Bitcoin’in şu anda gösterdiği “öngörülemeyen yürüyüş”, çoğunlukla ekosistemdeki doğal arz ve talebe bağlıdır.

Piyasa takip edecek daha fazla önemli faktör bulduğunda, kripto para birimi endüstrisi büyük olasılıkla gelişmekte olan piyasalardaki eğilimlere benzer şekillerde hareket etmeye başlayacak. Daha önce, Bitcoin’in Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini takip ettiği belirtilmişti.

BTC’de 4 yıllık model geride mi kaldı?

Tez lehine ek kanıt, her BTC dalgasının sürekli kısalmasıdır. 2010 yılında başlayan kripto para biriminin ilk hızlı fiyat artışı en uzun olanıydı, ikinci ve üçüncü dalgalar ise önemli ölçüde daha kısaydı.

Kısa trendlerin yanı sıra Woo, piyasanın çoğunun rallinin bitmesini ve yıllarca sürecek bir ayı piyasası daha beklediği Nisan ayında başlayan 100 günlük düzeltmeyi gündeme getirdi. Lider kripto para biriminin fiyatı neredeyse 70.000 dolara yükseldiği için bu olmadı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin