Bitcoin Atm’leri 2017’de tüm zamanların en iyi cirosuna ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Tüm dünya çapındaki dağılıma baktığımızda ATM’lerin yüzde 65’i ABD sınırları içerisinde bulunuyor. Kanada en çok bitcoin ATM’si listesinde 2. sırada, Birleşik Krallık (Galler,İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda) ise 3. sırada.

Ülkemizde Atatürk Havalimanına yerleştirilen ilk Bitcoin Atm’si pek ilgi görmemesinden dolayı kaldırılmıştı. Her geçen gün artan bitcoin

kullanıcılarının arz-talep’leri doğrultusunda tekrar geri gelecek olması kaçınılmaz olacaktır.

Bitcoin ATM’lerinin çok büyük bir çoğunluğunun ABD temelli şirket Genesis Coin tarafından üretilmiş olduğu görülüyor. Daha net bir ifadeyle dünyadaki tüm Bitcoin ATM’lerinin yüzde 45.4’ü Genesis Coin tarafından üretilmiş durumda.

Atm pazarının diğer oyuncusu Lamassu, Haziran 2016’da, bitcoin atm’lerinden aynı zamanda Ethereum işlemleri de yapılabileceğini açıklayan bir duyuru yapmış ve 160’dan fazla btc atm’sinde Ethereum’la işlem yapılmasını başlatmıştı. Bir bitcoin’in transfer edilmesinde birkaç madenci onayı gerekiyor. Bu yüzden btc işlemlerinde minimum 10-15dk ve üzeri zaman diliminde bu onayı beklemek gerekiyor. Ancak Ethereum’da bu onay süresi sadece saniyelerle ölçülebildiği için, lamassu atm’leri ethereum kullanıcılarına btc’den daha hızlı hizmet verebiliyor.Zack Harvey’in kurucusu olduğu Lamassu’nun ürettiği Bitcoin Atm’leri, tıpkı bir bankamatik gibi fiziki işlemler yapılabilmesini sağlıyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinde bin’in üzerinde bulunan bu atm’ler, bitcoin kullanıcılarına online alım-satım platformlarındaki bir sıra yapılması gereken işlemin aksine fiziki olarak btc’lerin klasik para birimlerine dönüşmesinde büyük kolaylık. Hızla artan ve yaygınlaşan btc kullanıcıları sayısından dolayı 2017’nin ilk çeyreğinde  btc atm’leri tüm zamanların en iyi cirosuna ulaşmış durumda.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin