Bitcoin ATM çöküşte: Mayıs ayında rekor düşüş yaşandı!

Bitcoin ATM sayısı, dünya genelinde artıyor: 2022 yılında ne kadar bankamatik eklendi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa bir yandan çalkalanırken, farklı gelişmelerde yaşanıyor. Her ne kadar varlıklar kan kaybetse de yatırımcılar bir yerden döneceğini düşünüyor. Ancak bu dönüş yeri sürecin hızlı gelişmesi için önemli. Bu yoğunluğun arasında Bitcoin ATM sayısı bir şirket tarafından paylaşıldı. 

Kripto para kullanımı daha yaygın hale geldikçe sektör, Bitcoin ATM’leri gibi geçişi kolaylaştırmak için altyapıyı devreye sokuyor.

Kripto para piyasasının şu anda aşağı yönlü bir baskı yaşamasına rağmen, iyi haberleri de göz ardı etmiyor. ATM makinalarının sayısı artmaya devam ediyor. Dünya çapında Bitcoin ATM’lerinin kurulumu tüm hızıyla sürerek, engellenemiyor.

2022 yılının başından bu yana dünya genelindeki Bitcoin ATM’lerinin sayısı 34.340 olarak saptanmıştı. Bu sayı Bununla birlikte, Coin ATM Radar’a göre, 10 Mayıs’ta 37.338 rakamına ulaştı. 1 Ocak tarihten bu yana yaklaşık 3.000 adet artışı gerçekleşti. Bu da yaygınlaşması adına önemli bir gelişme.

Bitcoin ATM sayısı günden güne artış yaşıyor

2022’nin başından bu yana, günlük ortalama 23 adet olmak üzere toplam 2.998 Bitcoin ATM’si kuruldu. Coin ATM Radar’ın dünyadaki tüm Bitcoin ATM’lerini izlemediği göz önüne alındığında, gerçek sayı önemli ölçüde daha yüksek olabilir.

Bitcoin ATM büyümesi

Bitcoin ATM’leri, çoğu kripto para ticaret platformunda gerekli olan Müşterinizi Tanıyın (KYC) prosedürlerinden geçmek zorunda kalmadan varlıktan yararlanmak isteyen kripto para yatırımcıları arasında popüler.

ATM’ler, Bitcoin ödemelerinin kolaylaştırılmasına yardımcı olmak için giderek daha fazla kullanılıyor. Özellikle kayda değer olan şey, müşterilerin Bitcoin ile ödeme yapmalarını sağlayarak daha fazla işletmenin kriptodan kazanç sağlayacak şekilde konumlanmasıdır.

Bu özellik, Bitcoin’in El Salvador’da ve en son olarak Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yasal nakit olarak belirlenmesiyle daha da desteklendi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin