İşte küresel borsalar ve Bitcoin karşılaştırması
İşte küresel borsalar ve Bitcoin karşılaştırması

Bitcoin aşırı derecede volatil mi? Hayır, çünkü küresel borsalar Bitcoin’i geride bırakıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in aşırı derecede volatil olduğu bir dönem var. Bu durum Ocak 2018’de, Bitcoin’in birkaç ay boyunca 6.000 dolara düşmeden önce 20.000 dolara yükseldiği noktada oldu. Peki küresel borsalar ne durumda?

İşte küresel borsalar ve Bitcoin karşılaştırması

Bununla birlikte, son haftalarda kripto para birimlerinin, özellikle de Bitcoin’in oynaklığı diğer borsalardan daha istikrarlı görünüyor. Bu hafta borsa, son 15 işlem gününün 13’ünde düşen hisse senetleri ile büyük düşüşler kaydetti. FTSE 100, yedi ayın en düşük seviyesine inerek, piyasada korkular yaratıyor. Asya Pasifik’in hisseleri de Dow 600 puanı düşerken düştü.

Avrupa, DAX ile Aralık 2016’dan bu yana en düşük seviyesine düşerek, kırmızı alanda işlem gördü. Fransa’nın CAC’ı, Mart 2017’den bu yana %0,4 düşüşle yeni bir düşüş yaşadı.  Hisse senedi piyasasında son derece aşağı yönlü bir eğilim gözlenirken, favori kripto paranın bir kaya gibi sağlam kaldığı ve hareket açısından olaysız bir hafta ile 6.500 doların hemen altında işlem gördüğü ortada.

Artık paralar, kripto para birimlerine akıyor

NFLX, hisse senedi fiyatında %9,40 düşüş gördü ve FB hisse senedi %5,41 düşüş kaydetti. Bitcoin ise sadece %0,41 oranında değer kaybetti.  Bitcoin’in o anda sağlam bir destek seviyesi bulduğu anlaşılıyor. Güncel piyasa eğilimleri büyük hacimli projelerinin fiyat aralığını buluyor gibi görünüyor.  Bu hafta hisse senedi satma baskısının artmasıyla, paranın bir zamanlar çok uçucu olduğu düşünülen kripto para birimlerine potansiyel olarak girme şansı oldukça yüksek.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin