featured

Piyasa liderinin durumu kritik! Bitcoin, aşağı yönlü harekete devam edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü veriler, Bitcoin balina değişim oranının son zamanlarda arttığını gösteriyor. Bu da piyasa liderinin fiyatının aşağı yönlü hareketine devam edebileceği anlamına geliyor.

Bitcoin balina oranı son haftalarda yükseliyor

Bir CryptoQuant gönderisinde analistin belirttiği gibi, mevcut BTC balina oranı değeri, balinaların hâlâ büyük miktarlarda token sattığını gösteriyor.

Yapılan ölçüm, ilk on BTC işleminin borsalara toplamı ile toplam borsa girişleri arasındaki oranı ölçen bir göstergedir.

Daha basit bir ifadeyle bu ölçümün söylediği şey, borsalara toplam girişlerin ne kadarının balinalar tarafından sağlandığıdır (en büyük on işlemin balinalardan olduğu varsayılır).

Oranın değeri yüksek olduğunda, balinaların şu anda girişlerin büyük bir bölümünü oluşturduğu anlamına gelir. Böyle bir eğilim, bu devasa sahiplerden bir damping işareti olabilir ve bu nedenle kripto para biriminin fiyatı için düşüş olabilir.

Öte yandan, metriğin düşük değerleri balinaların şu anda sağlıklı bir oranda satış yaptığını gösterebilir. Bu, BTC fiyatı için nötr veya yükseliş işareti olabilir.

Aşağıda son birkaç yılda Bitcoin balina değişim oranındaki eğilimi gösteren bir grafik verilmiştir:

Bitcoin grafik

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi, Bitcoin balina değişim oranı son haftalarda yükselişe geçti.

Artış, piyasa liderinin 20,000 dolarda bulunan destek noktasının altına düştüğünde başlamış gibi görünüyor. Bu çöküşün ardından pazarın büyük bir kısmı sular altında kaldı ve ardından balinalardan kaynaklanan dampingin artması, şu anda bir teslim olma aşamasında olduklarını gösterebilir.

Analistler, balinalardan gelen bu yoğun satışın kısa vadede piyasa liderinin fiyatında düşüşe yol açabileceğini ve bunun aynı zamanda dibin yaklaştığının bir işareti olabileceğini belirtiyor.

BTC fiyat analizi

Bu yazının yazıldığı sırada BTC, son yedi gün içinde %3 oranında bir düşüş yaşadı ve 19,400 dolar civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz ay, piyasa lideri %27 oranında değer kaybetmişti.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Piyasa lideri, bir hafta önce 20,000 doların üzerinde tutunuyor gibi görünüyordu. Ancak son birkaç gün içinde BTC, bir kez daha bu seviyenin altına düştü.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin