bitcoin sermaye değeri
Bitcoin artık Mastercard'dan daha büyük bir piyasa sermayesine sahip

Bitcoin artık Mastercard’dan daha büyük bir piyasa sermayesine sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, piyasa değeri yaklaşık 335 milyar dolara yükseldikten sonra dünyanın en büyük kuruluşları arasında 16. sıraya ulaştı.

AssetDash izleme platformuna göre, Bitcoin’in (BTC) toplam piyasa değeri bugün Mastercard’ın değerini aştı ve kripto para, dünyanın en büyük şirketleriyle karşılaştırılırsa 16. Sırada kendine yer buluyor.

Bitcoin’in piyasa değeri yaklaşık 338 milyar dolarken, kripto paranın fiyatı 18.270 dolar civarında seyrediyordu. AssetDash’ın verilerine göre, Bitcoin’in sermayesi % 3 arttı – bu, ödeme devi Mastercard’ı piyasa değeri % 0,6 kaybettiği için- şirketin önüne geçtği anlamında geliyor.

Kurumsal dünyada, piyasa değeri, herhangi bir şirketin hisse senetlerinin dolar cinsinden toplam değeri, piyasa değerini ifade eder. Bitcoin için piyasa değeri, şu anda dolaşımda olan tüm BTC’nin birleşik fiyatını temsil eder. Kripto paranın fiyatı ve arzı arttıkça, Bitcoin’in piyasa değeri de artar.

BTC’nin fiyatı istikrarlı bir şekilde artmaya devam ederken, Bitcoin daha da fazla şirketi geride bırakabilir.Örneğin listedeki bir sonraki, yaklaşık 346 milyar dolarlık piyasa değeri olan Procter& Gamble ve Bitcoin şu anda bu şirketten sadece 8 milyar dolar geride. Aynı zamanda, şu anda Bitcoin’in, bankacılık devi JPMorgan Chase & Co ile arasında 15 milyar dolarlık bir fark bulunuyor.

The world's biggest market caps

Bitcoin’in halihazırda geride bıraktığı diğer şirketler arasında Nvidia (327 milyar dolar), Walt Disney Company (253 milyar dolar), Bank of America (231 milyar dolar), Coca-Cola Company (226 milyar dolar) ve PayPal (223 milyar dolar) yer alıyor.

Bitcoin piyasa değeri, 17 Kasım’da 330 milyar dolara ulaştıktan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bu, mevcut boğa rallisinde sadece üç günde 8 milyar dolar daha kazandığı anlamına geliyor.

MicroStrategy ve Stone Ridge gibi büyük şirketler tarafından Bitcoin’e yapılan yatırımlar, önemli finans uzmanlarından gelen  kripto para desteği, son Bitcoin halving ve diğer faktörler de son birkaç ayda Bitcoin fiyat artışına büyük destek sağladı. Bakalım bu destekler, Bitcoin fiyatını daha da ileri taşımak için yeterli olacaklar mı?

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Kaspersky Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin