featured
Bitcoin'in piyasa değeri

Bitcoin’in piyasa değeri dünyanın en büyük bankasını geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin‘in piyasa değeri, 8 Aralık itibarıyla dünyanın en büyük bankası JPMorgan‘ı geride bıraktı.

Bitcoin’in önde gelen yatırımcılarından ve en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden Bitfury’nin başkan yardımcısı George Kikvadze; JP Morgan’ın 363 milyar dolarlık piyasa değerinin, Güney Kore pazarındaki değeri baz alındığında, Bitcoin tarafından aşıldığını açıkladı.

Güney Kore’nin Bitcoin piyasasında genellikle ABD ve Japonya gibi diğer büyük bölgelere kıyasla önemli ölçüde yüksek sayılar görülüyor. Bu nedenle, Bitcoin’in küresel ortalama fiyatı ile Güney Kore pazarındaki ticaret değeri arasındaki fiyat farkı %20-%25’e kadar ulaşabiliyor.

Bugün küresel ortalamada 17 bin 500 doları geçen Bitcoin’in fiyatı Güney Kore’de ise 22 bin 500 doları aşarak Bitcoin’in piyasa değeri, JP Morgan’ınkinden 3 milyar dolar daha yukarı, yani 376 milyar dolara çekmiş oldu.

Küresel Bitcoin fiyatının 22 bin 500 doları bulabilmesi için 10 Aralık ve 18 Aralık tarihlerinde Chicago Board Options Exchange (CBOE) ve CME Group tarafından Bitcoin vadeli işlemlerinin listelenmesinin üstünden birkaç hafta geçmesini beklememiz gerekebilir.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin