Bitcoin – Altın savaşında en önemli cephe Ukrayna!
Bitcoin – Altın savaşında en önemli cephe Ukrayna!

Bitcoin – Altın savaşında en önemli cephe Ukrayna!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hangi yatırımın jeopolitik riske karşı daha iyi koruma olduğuna dair bir yarışma düzenlenirse, altının Bitcoin’i yeneceği belli.

Kasım 2021’in başından beri, Ukrayna sınırı yakınında Rus birliklerinin hareketlerinin ilk bildirildiği zamandan bu yana, külçe altın fiyatı %6’dan fazla kazanırken, Bitcoin %30’dan fazla kaybetti.

Jeopolitik krizlere karşı korunma, yatırımcıların Bitcoin ve altın için iddia ettiği tek fayda olmasa da, daha çok dile getirilen ve kullanılan yatırım amaçlarından biri. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, bu iddianın belki de ilk önemli kafa kafaya testini temsil ediyor.

Kritik bir veri noktası

Bu mevcut jeopolitik kriz sadece bir veri noktası ve bundan genel sonuçlar çıkarmak için erken olabilir. Daha kapsamlı bir resim çizmek için, altın ve Bitcoin arasındaki korelasyonları Ekonomik Politika Belirsizliği (EPU) endeksi ile inceledik. Bu endeks birkaç yıl önce Northwestern’den Scott Baker, Stanford’dan Nicholas Bloom ve Chicago Üniversitesi’nden Steven Davis tarafından oluşturuldu.

Korelasyonları analiz etmek için beş yıl geriye gittik, ardından Bitcoin ile yaklaşık 5.000 dolar karşılığında işlem yaptık. O zamandan beri 7 günlük ve 30 günlük tüm dönen iadeleri inceledik. Her iki zaman diliminde de, Bitcoin’in EPU endeksi ile korelasyonu, marjinal istatistiksel anlamlılığa rağmen negatifti. Negatif bir korelasyon, belirsizlik arttığında Bitcoin’in düşmesi gerektiği ve bu durum bir hedge’den istediğinizin tam tersidir.

Altının durumunda, korelasyonlar az da olsa pozitifti ve istatistiksel olarak anlamlı değildi. Buna şaşırmamalısınız. Riski ölçmek için elli yıl öncesine dayanan tamamen farklı bir yaklaşıma dayalı olarak altın, belirsizliğin ardından yükseldiği kadar düşüyor.

Altın veya Bitcoin üzerinde bir pozisyon almadığımızı veya bu iki yatırımın neden uzun vadeli yatırımlar olduğuna dair başka iddialarda bulunmadığımızı unutmayın. Ancak jeopolitik belirsizliğe karşı iyi korumalar oldukları teorisine göre bunlardan herhangi birine sahipseniz, yeniden düşünmek isteyebilirsiniz.

marketwatch


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin