Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı
Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı

Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen küresel yatırım bankası ve finansal hizmetler sağlayıcısı Goldman Sachs, Bitcoin’in 2020’deki muhteşem rallisinin altın gibi geleneksel pazardaki büyük varlıkları etkilemeyeceğini söyledi.

Goldman Sachs: “Bitcoin, altın için tehdit oluşturmuyor.”

Goldman Sachs, yatırımcılara yazdığı bir notta, birçok uluslararası yatırımcının yatırımlarını altına indirmeye ve portföylerine Bitcoin eklemeye devam etmesi nedeniyle Bitcoin’in altın için gerçek bir tehdit oluşturmadığını iddia etti.

Bitcoin rallisinin altının boğa piyasasını yuttuğuna dair kanıt görmüyoruz ve ikisinin bir arada var olabileceğine inanıyoruz.

Goldman Sachs, kripto endüstrisinde Bitcoin’i eleştirmesi ve kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olmadığını söylemesiyle tanınıyor. Bankaya göre Bitcoin, altın ve diğer geleneksel varlıklardan daha iyi performans gösterdi, ancak bu rol, devam eden fiat enflasyonu nedeniyle geçici bir durum.

Altının reel oranlara karşı son zamanlardaki düşük performansı ve dolar, bazı yatırımcıları Bitcoin’in tercih edilen enflasyon koruması olarak altının yerini alacağı konusunda endişelendirdi.

Federal Rezerv ve İngiltere Merkez Bankası da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, koronavirüs kaynaklı ekonomik gerilemeye karşı mali önlemlerde ekonomiye giderek daha fazla itibari para enjekte ediyor. Bu arada Bitcoin, 24.000 doları daaştıktan sonra 2020’yi yeni bir rekorla kapatmaya hazırlanıyor.

Goldman Sachs, etkileyici performansına rağmen, Bitcoin’in altının statüsünü enflasyona karşı korunmak için en çok tercih edilen varlık olarak tehdit etmeyeceğini söyledi.

Bitcoin’in artan popülaritesini, son çare para birimi olarak altına yönelik varoluşsal bir tehdit olarak görmüyoruz.

Bitcoin’in fiyat rallisi devam ederken, daha fazla yatırımcı BTC’ye yatırım yapmak için altın risklerini azaltıyor. Çok uluslu şirketler arasında Bitcoin’e yatırımlarını kamuya açıklayan ilk şirket olan MicroStrategy, giderek daha fazla Bitcoin satın alma konusunda da başı çekiyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin