Bitcoin, altın ile aynı değere ulaşırsa neler olur? 1 BTC ne kadar olur?
Bitcoin, altın ile aynı değere ulaşırsa neler olur? 1 BTC ne kadar olur?

Bitcoin, altın ile aynı değere ulaşırsa neler olur? 1 BTC ne kadar olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, son birkaç yılda sergilediği inanılmaz performansla altına ne kadar önemli bir alternatif olabileceğini gösterdi. Yatırımcıların güven veren özellikleriyle BTC, hem küçük hem de büyük yatırımcıların radarına girmeyi başardı. Yılda %200’ün üzerinde kazanç sağlayan dijital varlık, yalnızca kazanç açısından değil, enflasyona karşı korunma açısından da daha iyi bir yatırım olduğunu kanıtladı. Fakat altın, Bitcoin’den halen çok daha yüksek bir piyasa değerine sahip. Bunun nedeni, Bitcoin sadece on yıldan biraz fazla bir süredir varken, altının binlerce yıldır var olması ve kullanılması. Peki ya Bitcoin altının değerlemesine ulaşırsa ne olur? Böyle bir durumda 1 BTC ne kadar olur?

Bitcoin ve altın eşitlenirse, 1 BTC ne kadar olur?

Şu anda Bitcoin’in değerlemesi, özellikle piyasada kaydedilen düşüş trendinden sonra halen 1 trilyon doların altında bulunuyor. Altının piyasa değeri ise 11 trilyon dolar. Bitcoin’in toplam piyasa değeri altınla rekabet edecek olsaydı, 1 BTC yaklaşık 400.000 dolar değerinde olurdu.

ARK Invest CEO’su Cathie Wood gibi piyasa uzmanları, önümüzdeki beş yıl içinde piyasanın bu konuma gelebileceğini tahmin ediyor. Kurumsal yatırımların portföylerinin %5’ini Bitcoin’e taşıdığı fikrinden yola çıkan Wood, dijital varlığı on yıldan daha kısa bir sürede 500.000 dolara yükselebileceği görüşünde.

Kripto alanına dahil olan çoğu kişi, BTC’nin çok uzak olmayan bir gelecekte bu fiyat noktasına dokunacağı fikrini taşıyor. Fakat altına değerini neyin verdiğini değerlendirmek ve bunu Bitcoin’in faydasıyla karşılaştırmak da önemli.

Altın hangi amaçlarla kullanılıyor?

Topraktan çıkarılan altın, genellikle ne için ihtiyaç duyulduğuna bağlı olarak bir miktar kullanıma konur. Evet, merkez bankaları altını bir değer deposu olarak kullanıyor. Ancak birçok insanın bilmediği şey, bu amaç için kullanılmak için topraktan çıkarılan altının yüzdesinin bekledikleri kadar büyük olmadığı.

Buradan ulaşabileceğiniz rapor, dünyada altınının nerelerde kullanıldığını özetliyor. Altın için en yaygın kullanım durumu mücevher olarak biliniyor. Tüm altının yaklaşık %78’inin mücevher tasarımında kullanıldığı ve bunun değerli metal için en belirgin kullanım durumu olduğu tahmin ediliyor.

Bankalar ve yatırım fonları tarafından kullanılan külçeler altın kullanımının yalnızca %19’unu oluştururken, tıbbi ve endüstriyel kullanım durumları kalan %3’ü oluşturuyor. Bu kullanım durumları, altına Bitcoin’den daha fazla gerçek dünya kullanımı sağlıyor.

Ancak bazı durumlarda Bitcoin altına kıyasla daha iyi fırsatlar sunuyor. Birincisi, elde etmek için yeri kazmak ve tehlikeli madencilik koşullarına katlanmak gerekmiyor. BTC aynı zamanda kolayca aktarılabiliyor, dünyanın her yerinden bir başkasının eline birkaç dakika içinde ulaşabiliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin