Bitcoin almak için kredi kartı

Yatırımcıların yüzde 18’i borç para ile Bitcoin satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa bir süre önce tüketici anket grubu Lendedu, dijital para birimleri satın almak için kredi kullanan Bitcoin yatırımcıları ile ilgili bir rapor yayınladı. Rapora göre, ankete katılan 672 aktif yatırımcının % 18.15’i Bitcoin almak için kredi kartı kullandı.

Bitcoin almak için kredi kartı kullanılıyorlar

Geçen yılki tüketici Nilson raporu, dünyanın önde gelen markalara bakarak kredi kartı borcunun 1 trilyon dolara yükseldiğini ve borçların katlanarak büyümeye devam ettiğini ayrıntılarıyla anlattı. Son zamanlarda kripto para birimleri popülerlik trendinde, pek çok yatırımcı da  bu popülerliği değerlendirmek istediği için borç para ile (Faiz, kredi kartı ve krediler ile) Bitcoin satın alma girişiminde bulunuyor. Tüketici anket grubu Lendedu, geçenlerde bir anket yaparak 672 Bitcoin yatırımcısının % 18.15’inin Bitcoin satın almak için kredi kullandığını ayrıntılarıyla bildiren bir rapor yayınladı.

Ankette bu şekilde Bitcoin alan bireyler “Para ve alışveriş için bir kredi kartı kullandım” diye açıklıyor.

    Borçluların yüzde onu borçlarını kapatmıyor

Lendedu, kredi ve kredi kartı ile alımların ankete katılanların yarısından fazlası (% 51.78) tarafından kullanıldığına göre istatistik sonuçlarının “oldukça fazla” olduğuna inanıyor. Ölçümlerin tüketici grubuyla ilgili olmasının nedeni, anketin boyutunun milyonlarca kripto para yatırımcısına kıyasla nispeten küçük olmasıdır. Dahası, Lendedu, onları daha da ilgilendiren çalışma durumlarına göre bir metrik daha ortaya koydu:

LendEDU anketinden çıkan en büyük endişe Bitcoin yatırımcılarının yüzde 22.13’ü Bitcoin’i satın aldıktan sonra kredi kartı borçlarını ödememişti.

672 yatırımcının yüzde 77,87’si “Bitcoin’i satın aldıktan sonra kredi kartı bakiyemi ödedim” seçeneğini işaretlerken, diğer yüzde 22,13’ü “Bitcoin’i satın aldıktan sonra kredi kartı bakiyemi ödemedim” açıklamasında bulundu. Yatırımcıların yüzde 18’in üstünde ACH (Otomatik Takas Transferi) transferleri, yüzde 13’ü banka havalesi kullanmış. Geri kalan katılımcılar ise başka yollar kullanarak ödünç para karşılığında Bitcoin satın aldı.

Katılımcılar “Borçla satın aldığım Bitcoin’in faiz giderini karşılayacağına inanıyorum” diyor

Lendedu’nun uyguladığı anket sonuçlarına göre; pek çok yatırımcı, Bitcoin fiyatının oynaklığından endişe duymuyor ve Bitcoin’den kazançlı çıkarak dönüp kredi kartı borcunu ödeyecekler. Kredi kartlarını ve faiz ödemek zorunda kalınan kredileri kullanan katılımcıların yüzde 70’inden fazlası “Ben, faiz ödemeye değer bir şey olduğuna inanıyorum” dedi.

Aynı zamanda, yatırımcıların yüzde 88,89’u, Bitcoin’lerini sattıktan sonra gelen paradan kredi kartı borçlarını ödemeyi planlıyor.

Son araştırma, Bitcoin ve diğer kripto paraların satın alınması için borçlanma eğiliminin arttığını gösteriyor. Ayrıca kısa bir süre önce çıkan haberlere göre, ABD’li menkul kıymetler uzmanı, Joseph Borg birçok Amerikalının Bitcoin yatırımlarını finanse etmek için ipotek yaptırmayı düşündüklerini belirtti. Borg, kredi kartlarının ve hisse senedi kredilerinin, yatırımcıları tarafından ipotek gösterilip borçlanılarak bahis oynamak için de oldukça sık kullanılmakta olduğunu belirtti.

BITCOIN NEWS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin