Bitcoin almak için doğru zaman mı? Messari kurucusu yanıtladı
Bitcoin almak için doğru zaman mı? Messari kurucusu yanıtladı

Bitcoin almak için doğru zaman mı? Messari kurucusu yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin bu hafta önemli bir çöküşle karşı karşıya kaldı. Bu düşüşü önemli bir fırsat olarak değerlendirip BTC alımı yapan yatırımcılar da oldu. Bunlardan en fazla dikkat çeken ise El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele oldu. Düşüşte 15 milyon dolara 410 Bitcoin daha aldığını bildirdi.

Gazeteci Colin Wu Çinli yatırımcılara şu soruyu yöneltti:

“Şu an BTC satın almak için gerçekten en iyi zaman mı?”

Çinli yatırımcılarla yaptığı ankete göre, önemli bir çoğunluk düşüş sırasında Ethereum üzerinden Bitcoin satın almayı planladı. Ancak, 3.808 katılımcıdan 1.364 kişinin Bitcoin 30.000 doların altına düşmesi durumunda düşüşü değerlendireceğini söylüyor. Bu arada 1.001 kişinin Bitcoin 25.000 doların altına düşmesi durumunda satın alma planları vardı. Kuşkusuz genel bir kanıya varmak için çok küçük bir örneklem büyüklüğü olmasına rağmen, birçok yatırımcının düşüşün daha da düşmesini beklediğini gösteriyor.

Messari’nin kurucusu Ryan Selkis, BTC satın almak için iyi bir zaman olduğunu söyledi. Araştırmacıya göre, bu, piyasa değerinin gerçekleşen değere oranı 1’den az olduğunda oluyor. Üstelik Selkis, bunun, mevcut koşullar altında Bitcoin’in fiyatını 28.000 dolar civarında tutacağını savundu.

Bitcoin fiyatı için sırada ne var?

Bitcoin için döviz akış dengesi, neler olduğuna dair daha iyi bir anlık görüntü sunabilir. 20 Ocak ve 21 Ocak 2022 arasında, döviz girişlerinde bir artış oldu. Bu da insanların varlıklarını sattığını düşündürdü. Ancak bunu daha sonra çıkışlar izledi.

Yazım sırasında döviz akışı dengesi 3147.60 BTC idi ve yine hafif girişler gösterdi. Bununla birlikte, son çıkışların 11 Ocak 2022 civarında görülen seviyelerin yakınından bile geçmediğini belirtmekte fayda var.

Tüm söylenenler ve yapılanlar, Santiment verileri daha önce yatırımcıların düşüşü en düşük fiyat noktasından çok önce almaya çağırdığını göstermişti.

Şimdi, metrikler, yatırımcıların daha akıllı hale geldiğini gösteriyor gibi görünüyor. Piyasadaki aşırı korku seviyelerine rağmen, çoğu yatırımcı açgözlü davranmıyor. Çinli yatırımcıların girmeden önce BTC için daha düşük fiyatlar beklediği söylenebilir. Bu arada Binance’in sahibi olduğu WazirX’in CEO’su Nischal Shetty de Hintli yatırımcıların bu turda bir “bekle ve izle” yaklaşımını tercih ettiğini iddia etti. Yazım sırasında Bitcoin 35,487,57 dolardan işlem görüyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin