Bitcoin için bir sonraki temel destek hakkında bilmeniz gereken her şey
Bitcoin için bir sonraki temel destek hakkında bilmeniz gereken her şey

Bitcoin aktif arzı kritik sinyaller veriyor! Her şey daha yeni başlıyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in aktif arzı, mevcut piyasa döngüsünün başlangıcından bu yana fiyatta önemli bir rol oynadı. 52.000 dolara yaklaşan fiyat ışığında 7Y ile 10Y arasındaki aktif arz miktarı son zamanlarda bir ayın en düşük seviyesi olan 1,42M Bitcoin’e ulaştı. Bu, fiyatın 18 Şubat 2021’de yeni bir ATH’ye ulaşmasından önce olanlarla keskin bir tezat oluşturuyor.

Bitcoin aktif arzı bize ne anlatıyor?

Bir ay önce aktif olan aynı arz şimdi devre dışı mı kaldı? HODLer’lar, önceki ATH’de gerçekleşmemiş kâr ve zararları rezerve ettikten sonra, piyasa döngüsünün şu anki aşamasında Bitcoin’lerini tutuyor olabilir.

Şu anda borsalardan ayrılan Bitcoin’ler özel cüzdanlara ve soğuk depolamaya gidiyor, bu yüzden bunun arz sıkıntısını geri getirmesi bekleniyor olabilir. Bu da arz kıtlığı anlatısının Ekim 2020’den bu yana Bitcoin’in fiyat rallisini körüklediğinden beri muhtemel.

Arz kıtlığı anlatısının ardından, spot borsalardaki Bitcoin rezervleri Ocak 2021’in sonundaki ile neredeyse aynı seviyede ve bu, genişletilmiş bir fiyat rallisinin bir işareti olarak görülüyor. Uzun süre menzile bağlı kaldıktan sonra, fiyat 46.000 dolar aralığından çıkıp yeni bir ATH’ye ulaştığında, spot borsalardaki stabilcoin rezervleri de arttı.

Mevcut boğa koşusunu bir öncekiyle karşılaştırdığımızda, 1000 ile 10.000 BTC arasında olan adreslerin sayısı düşerken, bu sefer hız kazanıyor. 10.000 BTC’nin altındaki cüzdanlar daha fazla satın alıyor ve spot borsalarda perakende talebini artırıyor. Cüzdanlar Bitcoin almaya devam ederken, son iki haftada borsalara stabilcoin girişi önemli ölçüde arttı. Örneğin USDC döviz girişi hacmi (7 günlük hareketli ortalama) 7,3 milyon ile ATH’ye ulaştı.

Stabilcoin girişleri geçmişte her iki yönde de Bitcoin fiyat trendlerinde değişikliklere işaret etse de, bu stabilcoin girişleri, Bitcoin’in fiyatının yeni bir ATH’ye ulaşmasını takip ettiği için öne çıkıyor. Bitcoin 52.000 doların üzerinde başka bir ATH’ye ulaşırken, söz konusu girişler açıkça genişletilmiş bir Bitcoin rallisine işaret ediyor. Aktif arzdaki düşüşle Bitcoin’in kıtlık anlatısı, fiyatı yeni ATH’nin ötesinde keşif moduna gönderecek. Tek bir günde yüzde 7,67’lik bir artışla, Bitcoin muhtemelen çoktan bu yola çıktı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin