Bitcoin ağında balina işlemleri azalıyor, düşüş fırtınası son mu buluyor?
Bitcoin ağında balina işlemleri azalıyor, düşüş fırtınası son mu buluyor?

Bitcoin ağında balina işlemleri azalıyor, düşüş fırtınası son mu buluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ağında balina işlemleri azalıyor, ancak bir iyi bir işaret olarak görülüyor.

Santiment’e göre, Bitcoin balina işlemleri şu anda Ekim veya Kasım aylarında görülenlerden daha az. TradingView verileri, BTC/USD işlem çiftinin fiyatının, önceki gün 39.650 $’a düştükten sonra 11 Ocak’ta 42.620 $ gün içi en yüksek seviyelerine yükseldiğini gösteriyor. Bitcoin şu anda 41.938 dolardan işlem görüyor.

Blockchain analitik firması Santiment, Bitcoin ağının şu anda günde yaklaşık 13 bin işlem aldığını ve bu rakamın Ekim ve Kasım aylarında görülen sayıya kıyasla oldukça düşük olduğunu belirtiyor. Yatırımcılar, ilk Bitcoin vadeli ETF’sinin çıkışını kutlarken, Bitcoin’in 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 $’a ulaştığını gördü.

Balina işlemlerindeki düşüşün nedeni henüz bilinmiyor olsa da, hacimsiz Bitcoin fiyat hareketi de aynı şekilde katkıda bulunmuş olabilir.

Bunun nedeni, fiyat kaymasını önlemek için, genellikle büyük hacimli işlemler gerçekleştiren tüccarların, emirlerini daha uzun bir süre boyunca daha küçük miktarlara bölmeyi tercih edebilmeleridir. Piyasa fiyatları, oynaklığın arttığı dönemlerde hızlı bir şekilde değişebilir, bu da bir işlemin emredildiği zaman ile gerçekleştirildiği zaman arasında kaymaya neden olur.

Bu, daha küçük boyutlu işlemlere neden olabilir, ancak toplam işlem hacminde bir azalma olması gerekmez. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in 24 saatlik işlem hacmi %62,55 artarak 34.427.323.750,57$ değerine ulaştı.

IntoTheBlock’a göre, tüm zamanların en yüksek seviyesinden %39 düşmesine rağmen, Bitcoin kârlılığı şu anda %65’te. Burada iyi bir işaret, mevcut fiyattaki BTC sahiplerinin %65’inin pozisyonlarını kırmaya çalışan sahiplerden daha az satış baskısı anlamına gelebileceğidir.

Bitcoin, satış baskısı azaldıkça toparlanma için fırsat kolluyor

TradingView

Bitcoin, bugün hafif bir rahatlama gördü ve önceki gün 40 bin doların altına düşerek son düşük seviyesinden önemli ölçüde yükseldi.

Bitcoin’in önemli bir destek alanını kırmaya çalıştığını ve dip alıcılar geri döndükçe toparlandığını belirtmekte fayda var. Düşüş baskısı azaldıkça BTC/USD, günlük grafikte oluşan yükseliş eğilimli Doji mumunu geçerli kılmak adına günü pozitifte kapatmak için mücadele ediyor.

Bazı uzmanlara göre, Bitcoin zaten dibi gördü ve bunlar uzun fitil sinyallerine sahip bir mum çubuğunun desteklediği bölgeler. Genel olarak BTC, yükseliş tonunu koruyarak 40 bin dolarlık bölgenin hemen altında zemin bulmuş gibi görünüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin