Bitcoin'de son Dusting Saldırısı
Bitcoin'de son Dusting Saldırısı

Bitcoin ağı bir kez daha saldırı altında: Dusting Saldırısı, Bitcoin kullanıcılarının “gizliliğini” bozabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağı bir kez daha saldırı altında görünüyor. Hiçbir kötü niyetli madencinin ağları devralmakla uğraşması yasak, ancak yeni bir işlem akışı bazı endişelere neden olabilir. Samourai Wallet, bunu bir dusting saldırısı olarak nitelendiriyor ve bu da onların ekstra gizlilik özellikleri ve hizmetleri aracılığıyla izlerini gizleyenler için sorun oluşturabilir.

Bitcoin’de son Dusting Saldırısı

Bitcoin’in mahremiyet ve anonimlikten mahrum olduğunu iddia edenler var. Birçok hükumet yetkilisi aksini açıkça iddia etse de, herhangi bir gerçek kullanıcı bilgisini hemen paylaşmamakla birlikte, Bitcoin’in ağı çok şeffaf. Ağda, özel cüzdanlar, mixerler ve benzeri gibi ek gizlilik çözümleri mevcut.

Bu gizlilik odaklı hizmetlerin popüler olmasının ana sebebi, işlem yapıldığında Bitcoin girdilerinin bağlantısını kaldırmaları. Bu nedenle, işlemlerin birbirine bağlanması çok daha karmaşık hale gelir, dijital breadcrumbs  denemesini etkin bir şekilde ortadan kaldırır. Bitcoin transferleri genellikle geride kalır. Bazı insanlar bu tür hizmetleri ilk ve en öncelikli amaçlarla kullanabilmelerine rağmen, yasa dışı bir iş modeli değil.

Bu gizlilik odaklı çözümlerin hiçbirinin mükemmel olmadığını akılda tutmak gerekir. Kripto para dünyasındaki her şey, yeterli çaba ve para ile bozulabilir. Belli bir saldırı metodu şu anda bilinmeyen bir varlık tarafından araştırılmakta. Bu dusting saldırısı, farklı kullanıcılara kesirli miktarlarda Bitcoin göndermekle ilgili. Bu paranın neden dağıtıldığını veya bu belirli adreslerin neden hedef alındığını belirsiz.

Bu özel saldırı yöntemi, birçok farklı nedenden dolayı dikkat çekici

Böyle bir dusting saldırısı ile ilişkili en büyük sorun, cüzdan adresi girdilerini birbirine nasıl bağlayabileceği. Bu fonu kendi başına talep eden kullanıcılar, alınan fonlar harcanmadığı sürece mahremiyetleri bozulma riski altında olmayacak. Bazı cüzdan hizmetleri şu anda diğerlerine göre bu işlemi biraz daha kolaylaştırıyor, ancak çoğu Bitcoin kullanıcısı bu gelişmeden çok rahatsız olmayacak.

Bu özel saldırı yöntemi, birçok farklı nedenden dolayı dikkat çekici. Her şeyden önce, sadece saldırganların kimliklerini ve etkinliklerini başka yollarla maskeleyebilecek kullanıcıların adreslerini bilinçli olarak bulabilmeleri nedeniyle Bitcoin’in gerçekten ne kadar şeffaf olduğunu doğruluyor. Ek olarak, Bitcoin’in nasıl daha popüler hale geldiğini de gösteriyor. Herkesin bir bütün olarak Bitcoin’i etkili bir şekilde bozmak isteyip istemediği belirsiz. Bu saldırının, Samourai Wallet’in belirttiği gibi yaygın olmaması da mümkün. Yine de, bu konudaki herhangi bir olayın ciddiye alınması gerekiyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin