Bitcoin, bu hafta iç dinamikleri yerine ABD’den gelen verilere göre hareket edebilir
Bitcoin, bu hafta iç dinamikleri yerine ABD’den gelen verilere göre hareket edebilir

Bitcoin, bu hafta iç dinamikleri yerine ABD’den gelen verilere göre hareket edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 9 Ocak Pazar günü, Bitcoin fiyatı kısa vadeli düşüşünü yavaşlattı ve geçen haftaki altı günlük düşey hareketini kırdı. An itibarıyla, Bitcoin 798 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 42.198 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin grafiğinde bir trend dönüşü görülebilir mi?

Bazı Bitcoin Blockchain verileri ve RSI seviyeleri, bir trendin tersine döndüğüne dair bazı sinyaller üretiyor. Ancak, izlenmesi gereken önemli bir şey, bu hafta Çarşamba günü gelecek olan ABD enflasyon verileri olacak.

TÜFE verileri nihayetinde Fed’in daha agresif niceliksel sıkılaştırmaya (QT) dönüşüp dönüşmeyeceğine karar verecek ve bu nihayetinde piyasadaki likiditeye karar vererek kripto fiyatları üzerinde etkili olacak.

Alex Krüger’den ilginç analiz

9 Ocak Pazar günü, popüler piyasa analisti Alex Kruger, Twitter’da Fed kararları ve TÜFE enflasyon verilerinin Bitcoin’i ve genel kripto alanını nasıl etkileyeceği hakkında ilginç bir konu ortaya koydu.

Fed, son zamanlarda 2022 için üç faiz artırımı açıklayarak “şahin” yorumlarını artırdı. Bu, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonun artık “geçici” söyleminden uzaklaşıp, ciddi bir endişe olduğunu fark etmesinden sonra oldu. Dolayısıyla, enflasyonu kontrol altında tutmak için Fed’in faiz oranlarını artırmaktan başka seçeneği yok.

Fed, niceliksel sıkılaştırma (QT) önlemlerini benimsemeye yönelirken, sistem yani piyasadan likiditeyi geri çekmeye yönelecektir.

Krüger, Fed’in şahin duruşunun “geçen hafta iki gün içinde kripto varlıklarının “%15-30 oranında düştüğünün” temel nedenlerinden biri olduğunu açıklıyor.

Ancak kripto varlıkları için gerçekten ne kadar önemli? Krüger şöyle yazıyor:

“Basit. Kripto varlıkları risk eğrisinin en uç noktasındadır. Olağanüstü gevşek para politikasından yararlandıkları gibi, para daha güvenli varlık sınıflarına kayarken beklenmedik şekilde sıkı para politikasından da zarar görüyorlar.”

Krüger ayrıca şunları da yazdı:

“Bitcoin artık likidite koşulları için bir vekil olarak işlem gören bir makro varlık. Likidite azaldıkça, artık mücadelede olan makro oyuncular Bitcoin satıyor, ardından tüm kriptoları…”

Piyasa analisti, bu Çarşamba günü TÜFE verileri gelene kadar Bitcoin fiyatının 41 bin – 44 bin dolar aralığında dalgalı kalmasını bekliyor.

TÜFE beklenenden daha düşük çıkarsa, Bitcoin fiyatı patlayabilir. Bununla birlikte, enflasyon rakamları tahminlerden daha yüksekse, Bitcoin 30’ların altına doğru kayabilir.

Görünüşe göre, herhangi bir trend dönüşü beklentisine girmeden önce ilerideki net işaretleri beklemeli.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin