Bitcoin, ABD dolarının küresel rezerv statüsünü elinden alabilir mi? Stratejist yorumladı
Bitcoin, ABD dolarının küresel rezerv statüsünü elinden alabilir mi? Stratejist yorumladı

Bitcoin, ABD dolarının küresel rezerv statüsünü elinden alabilir mi? Stratejist yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Morgan Stanley’in küresel stratejistine göre Bitcoin, ABD dolarını dünyanın rezerv para birimi koltuğundan etme yolunda ilerleme kaydediyor. Tanınmış stratejist, hükümetleri, “Geleneksel para birimlerinizin, insanların güvenebileceği tek değer deposu veya değişim aracı olduğunu varsaymayın.” diye uyardı.

Sharma: “Bitcoin, ABD dolarını koltuğundan edebilir.”

Morgan Stanley Investment Management’ın baş küresel stratejisti ve yükselen piyasalar başkanı Ruchir Sharma, Çarşamba günü Financial Times’ta bir yazı yayımladı. Sharma, Bitcoin’in ABD dolarının yerini alma ve dünyanın rezerv para birimi olma yolunda nasıl ilerleme kaydettiğini açıkladı.

Hint yatırımcı, koronavirüs salgını ortaya çıktığında ABD dolarının dünyanın “rezerv para birimi” olduğunu hatırlatarak, 100 yıldır doların bu pozisyonda olduğunu ve diğer önceki rezerv para birimlerinin ortalama 94 yıl sürdüğünü belirtti. Sharma, euro ya da renminbi gibi bazı rakiplere dikkat çekerek, “Bu, daha ne kadar devam edebileceğini sorgulamak için bir neden olabilirdi, ancak bir uyarı için: Bir halefin yok” dedi.

Stratejist şöyle devam etti: 

ABD yetkilileri, Covid-19 karantinalarına yanıt olarak, rezerv para statüsünü baltalamadan doları sınırsız miktarlarda basabileceklerinden, görünür sonuçlar olmadan buna izin verebileceklerinden eminlerdi. Ancak yeni bir yarışmacı sınıfı ortaya çıkıyor: Kripto para birimleri… Bitcoin gibi kripto para birimleri, merkezi olmayan, demokratik alternatifler olarak sunuluyor.

Fed doların değerini düşürdükçe insanlar BTC satın aldı

Sharma, altını tercih edenler de dahil olmak üzere Bitcoin şüphecileri olduğuna dikkat çekerken, “ABD Merkez Bankası liderliğindeki merkez bankalarının para birimlerinin değerini düşürdüğünden” korktukları için “birçok kişi toplu olarak Bitcoin satın aldı” dedi. Bu, “Mart ayından bu yana dört kattan fazla artan ve 2020’nin en sıcak yatırımlarından biri” haline gelen BTC’nin fiyatını artırdı.

Uluslararası Para Fonu’na göre, on yıllarca süren tırmanıştan sonra, ABD’nin dünyanın geri kalanına olan borçlarının geçen yıl ekonomik çıktısının %50’sini aştığını açıklamaya devam etti ve bunun “yaklaşmakta olan bir krize işaret eden bir eşik” olduğunu belirtti. Sharma, o zamandan beri, hükümetin kilit altında yoğun bir şekilde borçlanmaya devam etmesiyle bu yükümlülüklerin üretimin %67’sine yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Bitcoin ayrıca doları bir değişim aracı olarak değiştirme hırsında ilerleme kaydetmeye başlıyor… Pandemi geçtiğinde bile para basmanın devam etmesi muhtemel. Güvenilir olsun ya da olmasın, Bitcoin geleneksel alternatiflerde artan güvensizlikten kazanç sağlayacaktır.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin