Uzun vadeli Bitcoin sahipleri rekora doymuyor

Bitcoin 66.000 doları aşarak yeni ATH’sini yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sonunda beklenen oldu. Dünyanın kripto para lideri Bitcoin, aylar sonra tüm zamanlar zirvesi yeniledi. Ekim ayı dolmadan BTC, yeni zirvesini yaptı. Haberi yaptığımız şu sıralarda 65.000 doların üzerine çıktı. Zirve noktası ise 66.340 dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu hafta gelen haberler sonrasında BTC’nin yeni bir ATH yapması bekleniyordu. Özellikle ETF onayının gerçekleşmesiyle Bitcoin’in ilerleyişi hız kazanmıştı. Vadeli işlemlerde rekor kıran BTC, başarısını spot işlemlerine de taşıdı. Market değerini yeniden 1,2 trilyon dolara çıkardı.

Boğaların baskın süreci Bitcoin’de yeni rekoru sonunda getirdi. 2021 yılının Mart ayında zirveyi gördükten sonra kripto para biriminde yarı yarıya düşüş yaşanmıştı. 60 bin dolar bandına kadar çıkan Bitcoin, 30 bin doların altına sarkmıştı. 25 bin doların konuşulduğu dönemlerde küllerinden yeniden doğarak çıkabildi.

Kurumsal yatırımcıların sürekli BTC depolaması bu süreçte önemli olarak görüldü. Her destek noktasında büyük şirketlerin yatırımları devam etti. Bununla beraber El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanması büyük sükse oluşturdu.

Olumlu gelişmeler rallinin fitilini ateşledi

Çin tarafından Bitcoin ve türevleri sürekli kötülenmişti. Yıllardır yaptırımları sürdüren Asya ülkesi 2021 senesinde işi yasaklara kadar getirdi. Madenciler ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Pek çok borsa ülkeden çekildi. Ancak tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen insanların Bitcoin’e olan güvenci bitmedi.

Amerika ve diğer ülkelerden birbiri ardına olumlu gelişmeler yaşandı. Latin Amerika ülkelerinin ılıman yaklaşması her şeyi daha da kolaylaştırdı.

Ekim ayında ise ETF onayı Bitcoin için dönüm noktası oldu. 19 Ekim Salı günü TSİ 16’da BITO ismiyle vadeli işlemlere açıldı. Tarihe geçecek olayda Bitcoin yeniden fiyatlanma yaşadı. Herkesin beklediği tüm zamanlar zirvesi sonunda geldi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin