featured

Bitcoin, 6.300$’a gerilerken Bitcoin Cash 1.400$’ı aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Segwit2x’in askıya alındığı dakikalarda ani yükselişe geçen ancak çok kısa süre sonra gerilemeye başlayan Bitcoin, 6.300$’a gerilerken Bitcoin Cash 1.300$’ı aştı ve rekor seviyesine ulaştı. Peki Bitcoin’e neler oluyor?

Bitcoin, Segwit2x güncellemesinin iptalini duyurduğu dakikalarda ani bir yükselişe geçti ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7.776$’a ulaştı. Herkes bunun Bitcoin’in 8bin dolar koşusu olduğunu zannederken ters yönde ani bir düşüş grafiği oluştu. Çarşambadan bu yana ivmesi aşağı yönde devam eden BTC, 6.200$ seviyelerine kadar geriledi.

Coinmarketcap BTC grafiği

Bitcoin Cash ise, segwit açıklamasının yapıldığı saatlerde 600$ seviyelerinde seyrediyordu. Ancak ne olduysa o an oldu ve BCH’nin grafik oynaması yukarı doğru harekete geçmeye başladı. Cuma günü 700$ seviyesini aşan Bitcoin Cash, Cumartesiye de yükselişle devam etti ve 1.400$ seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. BCH, piyasa değerinde de 22 milyar doları aşarak yeni rekoruna imza attı.

Coinmarketcap BCH grafiği

Bitcoin’e neler oluyor?

Bitcoin’in değer kaybı, kullanıcıların sektörden çekilmesinden çok alan değiştirmesi ile olmuş gibi görünüyor, çünkü kripto paraların toplam piyasa değeri halen 200 milyar doların üzerinde. Ayrıca piyasa değeri bir milyar doları aşan 11 kripto para biriminin tamamında artış, 5inde ise ciddi artış görülüyor. Bitcoin Cash %38, Ethereum Classic %30, Iota %16’nın üzerinde artış kaydetti.

Buna neden olan etkenlerden biri ve en önemlisinin ”Segwit2x çatalını destekleyen ancak sonucu istediği gibi olmayan kitlenin, Bitcoin varlıklarını Bitcoin Cash’e geçirdiği” olma ihtimali oldukça yüksek.

01 Ağustos 2017’de bir Bitcoin çatalı olarak oluşan Bitcoin Cash, yalnızca 3 ayda 22 milyar dolar gibi bir değere ulaştı. Şimdilik, Bitcoin blok boyutunun genişletilmesini destekleyen kitle, Bitcoin Cash’de birleşmiş gibi görünüyor.


Bizi sosyal medyada takip edin:   Twitter  /  Telegram  /  Facebook 





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin