Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler
Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler

Bitcoin, 54.000 doları gördükten sonra, trilyon dolar kulübüne geri döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) piyasa değeri bir kez daha 1 trilyon dolara ulaştı.

Bitcoin’in piyasa değeri, keskin bir satıştan sonra psikolojik açıdan önemli olan 1 trilyon dolarlık seviyeyi bir kez daha geride bıraktı. 21 Şubat tarihinde görülen 1,08 trilyon dolarlık tarihi sermaye değeri zirvesi sonrası 800 milyar dolara kadar gerilen BTC sermaye değeri, şu an önemli bir ivme yakaladı. Son duruma göre sermaye değeri, son zirvede sadece yüzde 6 oranında uzak.

Kripto para birimi, Bitstamp borsasında iki haftanın en yüksek seviyesi olan 54.400 dolar seviyesini gördü. 28 Şubat’ta Bitcoin, geçtiğimiz Mart ayından bu yana en sert çöküşünü yaşadıktan sonra 43.000 dolara kadar düşmüştü.

Ancak Mart ayına hızlı başlayan en büyük kripto para, dip seviyelerden yeni bulduğu bireysel ve kurumsal alıcılarla yeniden 50.000 dolar bandındaki pozisyonunu pekiştirdi.

Kripto para biriminin ivmesi, Senato Başkanı Joe Biden’in oldukça tartışmaya neden olan 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi tarafından desteklendi. Ayrıca, petrol milyarderi Kjell Inge Rokke’nin Bitcoin satın almak için yeni bir birim kurması gibi bir dizi yükseliş haberi de BTC’nin yükselişini tetikleyen temel faktörler arasında görülebilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin