Bitcoin 500 doları sildikten sonra hızlı toparlandı – analistler ne diyor?
Bitcoin 500 doları sildikten sonra hızlı toparlandı – analistler ne diyor?

Bitcoin 500 doları sildikten sonra hızlı toparlandı – analistler ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para birimi Bitcoin, sadece birkaç dakika önce üç dakika içinde yaklaşık 500 $ değer kaybetti.

Bitcoin, kısa bir süre 12.700 $’a ulaştıktan sonra yeniden 13.000 $’dan işlem görüyor.

Analistler, bu hızlı düşüşten sonra kendinden emin.

Bitcoin 13 bin doların altına düştü

Bitcoin için son birkaç gün olukça hareketli geçti. Önde gelen kripto para birimi, satıcılar aniden toplu halde adım atarken, geçen saatin sonundaki üç dakika içinde 500 $ civarında düşüş yaşadı.

BTC, bu devasa fitil düşüşü sırasında Binance gibi vadeli işlem borsalarında 12.700 $’a kadar geriledi. Bu hareketin hızlı doğası, ya büyük bir piyasa emri olduğunu ya da bir dizi stop-loss durumunun yaşandığını gösteriyor. Hızlı düşüş kaybı aşağı yönde hızlı fiyat hareketine neden olarak traderlara bu düşüş fırsatını yakalamak için çok az zaman bıraktığını gösteriyor.

Bitcoin şu anda 12.970 $’dan işlem görüyor, çünkü piyasa bu büyük sıkışmadan sonra tekrar fiyatı toparladı.

Bu hamleye büyük olasılıkla, ortak likidite eksikliği ve hafta sonu meydana gelen şüpheli hareketlerin artması yardımcı oldu. Farklı piyasa katılımcıları ve yapıları nedeniyle hafta sonları fiyat hareketinin hafta içi görülenden farklı olduğu anlaşılıyor.

Milyon dolarlar tasfiye oldu

Bir kripto türev takipçisi olan Skew.com, bu ani düşüşün olduğu dakikalarda milyonlarca dolarlık pozisyonun tasfiye edildiğini bildirdi.

Daha spesifik olarak, bu düşük hareketin ortasında yalnızca BitMEX’te 15 milyon dolar tasfiye edildi.

Vadeli işlem piyasalarının fonlama oranları düşük kaldığı için analistler kendinden emin. Bu durum long pozisyonların henüz çok fazla tasfiye edilmediğini de gösteriyor. Gösterge, geniş satın alma baskısının, long pozisyonlarının çözülme riski olmadan Bitcoin’i daha da yükseltebileceği anlamına geliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin