featured

Piyasa lideri Bitcoin 40,000 doların altına düştü! Yatırımcılar telaşlanmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider ve öncü coin olan Bitcoin‘in fiyatı bugün kritik ve psikolojik bir seviye olan 40,000 dolar seviyesinin altına düştü. Bitcoin’in bu düşüş hareketini piyasadaki altcoin’ler de takip etti ve büyük oranlarda kayıplar yaşadılar.

CoinMarketCap verilerine göre, BTC fiyatı son bir saat içerisinde 40,000 dolar seviyesinin altına geriledi.

Fiyat bugün ilk kez düştükten sonra ilk önce 40,400 doların biraz üzerine çıktı. Ancak yine de 40,000 dolar seviyesinde tutunmakta güçlük çekti. Bitcoin’in fiyat hareketleri, piyasa için genel olarak negatif yönde ilerliyor. BTC son 24 saatte %3’ün üzerinde düşerken geçen hafta ise değerinin %7’sinden fazlasını kaybetti.

Lider kripto para birimi 2022 yılına yaklaşık olarak 47,000 dolar seviyesinde başlamıştı. Yeni yılda da oldukça yavaş hareket ettiği söylenebilir.

Bitcoin, kripto para yatırımcılarını üzüyor

Bitcoin 2022 yılına pek de iç açıcı bir şekilde başlamamıştı. Yeni yılın başlangıcından beri de bir düşüş eğilimi içerisinde.

Bitcoin

Yılın başında, BTC 47,000 dolar seviyesinden işlem görürken yatırımcılar ve analistler tarafından birçok farklı yönlerden tartışmalara maruz kaldı. 2 Ocak 2022 yılında siyasi huzursuzluk Kazakistan’ı sarmaya başladı. Bu huzursuzluklar ülke çapında bir kapanmaya neden oldu. Bu da BTC madencilik endüstrisinin çoğunun çevrimdışı kalmasına neden oldu.

Üç gün sonra, Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi, Bitcoin’in yeni yıla yavaş başlamasına katkıda bulunan faiz oranlarının artırılması için zaman çizelgesini hızlandırabileceğini duyurdu.

24 Ocak 2022 tarihinde Bitcoin, 33,800 dolar seviyesine gerileyerek 2022 yılının en düşük seviyesinden işlem gördü. O zamandan beri, piyasa lideri ve kripto para piyasası Super Bowl’da yayınlanan ilgi çekici reklamlar sayesinde olumlu bir şekilde yeniden gündeme geldi. Ancak bu olumlu gelişmeler bile şimdiye kadar yıl boyunca geniş bir düşüş eğiliminde olan Bitcoin fiyatına yansımadı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin