featured

Piyasa düşüş eğiliminden kurtulamıyor! Bitcoin, 40 bin doları mı test edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yaşanan geniş çaplı geri çekilme ile birlikte Bitcoin, 42,600 dolarda bulunan ana destek seviyesinin altına kadar düştü.

Piyasadaki en büyük coin olan BTC için teknik göstergeler oldukça zayıf görünüyor. Eğer hazine getirileri yükselmeye devam ederse kendisini daha fazla baskı altında bulabilir.

Daha yüksek getiriler, yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırıyor

2 yıllık hazine tahvillerinin getirisi, yatırımcıların enflasyon korkuları üzerine psikolojik açıdan önemli olan %1,00 seviyesinin üzerine çıktı.

Piyasalar, Fed’in oranlarını agresif bir şekilde (belki bu yıl 4 defadan fazla) yükseltmek zorunda kalacağına ve ayrıca hazine getirilerini daha da yükseltecek olan bilançosunu küçültebileceğine inanıyor.

Bu ortamda, daha riskli varlıklar kendilerini maddi baskı altında bulur. S&P 500 vadeli işlemleri, piyasa öncesi işlemlerde neredeyse %1 oranında düştü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ise %1,5’ten fazla düşüş yaşadı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kripto para birimleri de baskı altında. Bitcoin’in son dinamikleri, finansal piyasaların onu enflasyona karşı bir korunma olarak görmediğini gösteriyor. BTC hâlâ diğer riskli varlıklarla senkronize olarak azalan spekülatif bir varlık olarak kabul ediliyor.

Bununla birlikte, Bitcoin’in kripto dünyasındaki en üst konumunu sağlam bir şekilde koruduğu belirtilmelidir. Bitcoin’in piyasa kapitalizasyonunu toplam kripto piyasası kapitalizasyonunun bir yüzdesi olarak gösteren Bitcoin Dominance, son zamanlarda %40 seviyesinin üzerine çıktı. Bu da BTC’nin mevcut geri çekilme sırasında diğer kripto para birimlerinden daha az düştüğünü gösteriyor.

Bitcoin 41,000 dolardaki desteği yakında test edebilir

BTC kısa süre önce 42,600 dolarlık desteğin altına yerleşmişti. Şimdi ise 41,000 dolarlık bir sonraki destek seviyesine doğru ilerliyor.

bitcoin grafik

41,000 dolar seviyesindeki desteğin test edilmesi, Bitcoin’i 40,000 dolardaki kilit destek seviyesine doğru itecektir. Eğer en büyük kripto para birimi bu seviyenin altına yerleşirse aşağı yönlü ivme kazanacaktır. Hemen ardından ise 39,000 dolar seviyesine doğru ilerleyecektir. Bu hareketin gerçekleşmesi çok hızlı olabilir.

Öte yandan, Bitcoin’in yakın vadede yukarı yönlü ivme kazanma şansına sahip olması için 42,600 dolar seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. BTC için bir sonraki direnç seviyesi 44,000 dolar seviyesinin yakınında 20 EMA’da bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde gerçekleşecek bir hareket, Bitcoin’i 45,500 dolardaki direnç noktasına doğru itecektir.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin