Bitcoin'in 4 yıllık döngüleri tarihe karışıyor: Peki bunun anlamı ne? Fiyata etkisi nasıl olur?
Bitcoin'in 4 yıllık döngüleri tarihe karışıyor: Peki bunun anlamı ne? Fiyata etkisi nasıl olur?

Bitcoin’in 4 yıllık döngüleri tarihe karışıyor: Peki bunun anlamı ne? Fiyata etkisi nasıl olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa analistleri, Bitcoin fiyat eğilimlerinin dört yıllık halving döngülerine bağlı olduğunu savunmaya devam ediyor. Ancak analist Willy Woo da dahil olmak üzere bazı analistler, Bitcoin piyasasının bu trendi bile aştığını düşünüyor.

“4 yıllık döngüler sona erdi”

Geçen Ekim ayında Woo, “Son Döngü” adını verdiği bir Bitcoin piyasası tezi öne sürdü. Bu tez basitçe, dört yıllık döngülerde talep ve arz tarafından yönetildiği için Bitcoin’in fiyatının artık bu yolu izlemediğini iddia ediyor.

Teze göre mevcut piyasa, karmaşık bir ekosistemden gelen talep ve arz dahil olmak üzere çok daha üstün etkilere sahip olan “öngörülemeyen bir yürüyüş”. Woo için, Bitcoin’in benimsenmesi doygunluğa ulaşana kadar Son Döngü geçerli olacak.

Son zamanlarda, analist teoriyi destekleyen göstergelere işaret ediyor. Bir tweet’te, tezin ilk işaretlerinin görülmeye başladığını belirtti. Piyasanın, bir yıllık boğa, bir yıllık ayı piyasası ve son zamanlarda iki yıllık toparlanmadan oluşan normal dört yıllık döngü tezini takip etmediğini belirtiyor.

Gözlemini desteklemek için 2019 ayı çöküşünden bu yana nispeten kısa üç boğa ve ayı piyasası olduğu gerçeğini belirtiyor.

Woo, tezini desteklemek için Bitcoin birikimi eğilimlerine işaret ediyor.

Başka bir tweet’te ise analist, geçmişte güçlü kapitülasyonların her dört yılda bir sona erdiğini, ancak bu günlerde kapitülasyonların belirgin şekilde daha küçük ve daha sık olduğunu söyledi.

Woo’nun görüşü diğer piyasa gözlemcileri tarafından da paylaşılıyor. Kripto veri toplama platformu LookIntoBitcoin’in kurucusu Philip Swift, dört yıllık döngülerin bir süredir ortadan kalktığını belirtti. Swift için Bitcoin, benimseme aşamalarının bir döngüsünden önce gelecek yeni bir büyüme aşamasına hazırlanıyor.

Bitcoin fiyatını gelecekte ne bekliyor?

Dört yıllık döngüden çıkış, Bitcoin’in küresel olarak benimsenmesine bağlı ve bunun zaten gerçekleştiğine dair hiçbir kanıt yok. Brezilya ve Meksika gibi ulus devletler, El Salvador tarafından teşvik edilen öncü kripto para birimine yasal para birimi statüsü vermekten bahsediyorlar.

Benzer şekilde, daha fazla kurumsal yatırımcı, hem gizli hem de açık olarak piyasaya fon dağıtıyor. 

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz da dahil olmak üzere analistler, benimsemenin önümüzdeki yıllarda Bitcoin fiyatını 500.000 dolara çıkaracağını tahmin ediyor. Gün içerisinde Bitcoin, son 24 saatte %3,4 artışla 42.427 dolardan işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin