Bitcoin haftaya kötü başladıktan sonra 36.000 dolara geri döndü
Bitcoin haftaya kötü başladıktan sonra 36.000 dolara geri döndü

Bitcoin haftaya kötü başladıktan sonra 36.000 dolara geri döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 36.000 $ ‘ın üzerine çıkmayı başardı – Pazartesi günü, fiyatların 33.184.06 $’lık en düşük seviyelerine düştüğü sert bir kayıp serisine sahne oldu.

BTC’nin son yedi gün içindeki %13,55’lik düşüşü hakkında yazılacak bir şey olmasa da, büyük altcoin’lerle karşılaştırıldığında hafif düşüş olarak yorumlanabilir.

Binance Coin %22,77 ve Cardano değer kaybı %33,63 oranında gerçekleşirken, Ethereum bir haftada %24,28 oranında dudak uçuklatan bir düşüş yaşadı.

Pazartesi günü, Bitcoin ABD ve Avrupa’da işlem saatleri boyunca serbest düşüşteydi, ancak Wall Street açıldığında trend toparlanma aşamasına girdi.

Bir noktada, S&P 500 düzeltme bölgesine itildi, ancak seansın ilerleyen saatlerinde dramatik bir servet dönüşü sayesinde bir toparlanma görüldü.

Analistler, kripto para birimlerinin ve hisse senetlerinin kaderinin şu anda nasıl iç içe geçmiş göründüğüne dikkat çekiyorlar. Michaël van de Poppe şunları yazdı:

“Korelasyon delice. S&P 500 ve Bitcoin’deki en ufak bir sıçrama, geri sıçradı.”

Ukrayna’da artan jeopolitik gerilimler ve bugün başlayacak olan iki günlük bir Federal Rezerv toplantısı, dünya çapındaki oynaklığı körükledi.

ABD’deki ekonomistler, para politikasını tartışmak için bir araya gelecek ve potansiyel olarak önümüzdeki aylarda faiz oranlarının ne zaman yükseleceğine dair bir fikir sunacak.

Teşvik önlemlerinin sona ermesi muhtemelen daha riskli varlıkları daha az çekici hale getirecek olsa da uzmanlar, kontrolden çıkan enflasyon seviyeleriyle mücadele için bunun çok önemli olduğu konusunda uyarıyor.

Bitcoin için sırada ne var?

Bitcoin şimdilik kaybetme serisini sonlandırmayı başarmış olsa da, şu anda işler son derece belirsizliğini koruyor.

Bir noktada BTC, Kasım 2021’de belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789 $’dan %50’den fazla düştü – bu korkunç bir dönüm noktası.

Bitcoin’in düşüşü S&P 500’de görülenlerden orantısız bir şekilde daha keskin oldu ve piyasa hissiyatı bir kez daha bozulursa bu devam edebilir.

Yatırımcılar için büyük test, Temmuz 2021’den bu yana ihlal edilmeyen bir seviye olan 30.000 dolarda bulunacak.

piyasada daha uzun zamanlar geçirmiş olanlar, BTC’nin tüm bu kayıpları telafi etmeden ve yeni rekorlar kırmadan önce, Nisan 2021’de 64.000 $’dan üç ay sonra 30.000 $’a düştüğünü hatırlayacaktır.

Şimdi herkesin aklındaki soru, Bitcoin boğalarının bu başarıyı bir kez daha gerçekleştirmek için mücadele edip etmeyeceği ve mevcut iklimde böyle bir başarıya ulaşılıp ulaşılamayacağıdır.

Genel olarak, tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri şu anda 1,64 trilyon dolar – geçen yıl görülen 3 trilyon dolara yakın rekor seviyelerden yaklaşık %45 indirimli.

Bu son düşüş acı verici olsa da analistler, aşırı dezavantajların nihayetinde sağlıklı bir şey olduğunu savunuyorlar – piyasaları fazlalıklardan arındırmak ve Dogecoin gibi spekülatif varlıkları Dünya’ya geri getirmek.

Ve BTC’nin düşüşü dolar bazında göz yaşartıcı olsa da, tarih kitaplarının tozunu almak bu dezavantajın yüzde olarak daha mütevazı olduğunu kanıtlıyor.

Mart 2020’de, koronavirüs pandemisinin başlangıcında, Bitcoin tek bir günde %37 gibi büyük bir düşüş yaşadı.

coinmarketcap


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin