James Bullard:
James Bullard: "Bitcoin, doların yerini asla alamayacak"

Bitcoin 35.000 doların üzerinde kalıcı mı? Birikim seviyelerine dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 38.000 dolara yakın işlem görüyor. Bu haftanın başlarındaki kırılma, bir rahatlama olarak karşılık buldu. Salı günü, fiyat 37.000 doları vuran kripto para için 35.000 doların üzerinde kalmak, fiyatın dirençten kopmasına izin verdi. Trader’lar, mevcut fiyat eğiliminin gelecekteki ralliler üzerindeki etkisini tahmin etmeye hazırlanıyor. Aktif adresler ve dağıtım gibi diğer ölçümler de aynı şekilde kritik.

Aktif adresler ve birikim seviyeleri Bitcoin için ne anlatıyor?

Ocak 2021’de 22 milyon aktif adresle Bitcoin tarih yazdı. Ve bu sayı Aralık 2017’den itibaren ATH’yi geçti. Perakende trader’lar için altından ayrışmasına rağmen “dijital altın” olarak adlandırılan Bitcoin, değerli metalle rekabet etmeye devam ediyor. Altının fiyat eğilimi, dolar altına karşı güçlendikçe ve Bitcoin’in artan benimsenmesi ve talebine karşı üzerindeki satış baskısı artmaya devam ettikçe daha da negatif oldu. Yatırımcıları altına çekmek için bir fiyat düzeltmesinin bile yetersiz olduğu kanıtlandı.

Bitcoin’in daha kazançlı olması, şirket bilançolarındaki umut verici sonuçlar ve hisse senedi fiyatındaki değerlenme nedeniyle son birkaç hafta içinde daha büyük bir kurumsal yatırımcı havuzunu cezbetti. 22 milyon aktif adresten, aktif arzın %60’ından fazlası büyük yatırımcılar, kurumlar ve balinalar tarafından kontrol ediliyor. Geriye kalan %40, Glassnode’dan alınan verilere göre perakende trader’lar tarafından yönetiliyor.

Yukarıdaki grafik, çeşitli fiyat seviyelerinde Bitcoin birikimini gösteriyor. Bu birikim üçüncü yarılanmadan sonra daha önemli ölçüde değişti. 22 milyon aktif yatırımcı, sürekli olarak kurumlardan talep yarattı ve adil dağılım arttı. Dağıtımdaki artış, oynaklığın artmasına ve spot ve türev borsalarda talebin artmasına katkıda bulundu. Kurumlar tam olarak emir defterleri yoluyla alım yapmasa da, son zamanlarda artan çıkış, duyarlılık ve fiyat artışında olumlu bir değişime işaret ediyor. Perakendeden daha fazla benimsenme, aktif arzın %40 kontrolünden dolayı önemli bir etkiye sahip olabilir.

Fiyat 35.000 doların üzerinde kalabilir

30.000 doların üzerindeki artan birikim başlangıçta kurumlardan ve balinalardan gelen güçlü destek öneriyor. Ek olarak, satın alma 35.000 doların üzerinde devam ettiğinden, fiyatın 35 bin doların üzerinde kalması da muhtemel. Şu anki fiyat da bunu kanıtlar nitelikte.

Bu nedenle, adreslerdeki ve kurumlardan gelen talebin artması, önümüzdeki haftalarda Bitcoin’in fiyat rallisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin