featured

Bitcoin yeniden 30,000 doların üstünde! Tutunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, art arda dokuz hafta kırmızı kapanış yapmasının ardından bu haftaya nihayet yeşil başladı. Ayrıca, küresel hisse senetleri ve ABD vadeli işlemler de bugün yükselişte.

Bitcoin 30,000 doları geçti

Haftalar süren kasvetli fiyat hareketinden sonra, Bitcoin sonunda yaşam belirtileri gösteriyor.

Önde gelen kripto para birimi, dokuz hafta art arda kırmızı kapanış yaptıktan sonra bu hafta ilk kez yeşil. Bugün erken saatlerde kritik bir seviye olan 30,000 doları aşmayı başardı.

Bitcoin

30,000 dolar seviyesi, 2021’in başlarından bu yana Bitcoin için önemli bir psikolojik destek noktası olarak hizmet etti. Üç ay sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,000 doların üzerine çıkmadan önce, Temmuz 2021’de kısa bir süre için kilometre taşının altına düştü. Bununla birlikte, Bitcoin Kasım 2021’den bu yana yavaş bir düşüş yaşıyor. Sonunda Terra’nın çöküşünün endüstri çapında bir yok oluşa neden olduğunu gören bir haftalık kaos sırasında bu ayın başlarında ikinci kez 30,000 doların altına düştü.

Bitcoin’in fiyat performansı, artan makroekonomik belirsizliğin ortasında son aylarda diğer birçok kripto varlığı ve geleneksel hisse senetleri tarafından yansıtıldı. Federal Rezerv, yükselen enflasyon oranlarını frenlemek için faiz artırımlarını ve niceliksel sıkılaştırma önlemlerini artırmayı taahhüt ettiğinden, kripto ve küresel piyasalar satışlardan zarar gördü. Silikon Vadisi teknoloji hisseleri, Amazon ve Tesla gibi devlerin ağır çift haneli kayıplar (sırasıyla %34,8 ve %36,6) yaşaması ile de bu yıl en çok düşüş yaşayan şirketler arasında yer aldı.

Geçen ay Netflix, Big Tech balonunun sonunda patlamış olabileceğinin en büyük sinyallerinden birini verdi.  Abone sayısında düşüş olduğunu bildirdikten sonra günlük bazda %38 oranında rekor bir kayıp bildirdi. Son yıllarda diğer varlık sınıflarıyla yakın ilişki içinde işlem gören kripto piyasası, yedi ay önce 3 trilyon doları aştıktan sonra yaklaşık 1,3 trilyon dolar değerine düştü.

Bitcoin titrek birkaç hafta geçirmesine rağmen, küresel hisse senetleri ve ABD vadeli işlemleri yükselirken Pazartesi günü %5,2’lik bir sıçrama ile güç gösterdi. Dow Jones vadeli işlemleri yeşilde (%1,76) işlem görüyor, S&P 500 vadeli işlemleri %2,47 oranında arttı ve Nasdaq Bileşik Endeksini takip eden vadeli işlemler de %3,33 oranında değer kazandı. ABD piyasaları, Anma Günü nedeniyle Pazartesi günü kapalı ve ticaret salı günü yeniden başlayacak.

Kripto piyasası, Bitcoin’den daha güçlü kazançlar sağlayan birçok düşük sermayeli varlıkla bugün yüzde 5,3 oranında arttı. Bununla birlikte, 2021 boğa döngüsünden kaynaklanan bitkinlik ve başa çıkılması gereken kayalık bir makro iklim nedeniyle, piyasanın yüksek seviyelerini geri alabilmesi için kat etmesi gereken uzun bir yol var.

Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 30,630 dolar civarında işlem görüyor. Piyasa değeri yaklaşık 584 milyar dolar. Hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesinin %55,7 oranında altında.

CryptoBriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin