McAfee Crypto Art Program sanatçılar için yeni fırsatlar yaratıyor
McAfee Crypto Art Program sanatçılar için yeni fırsatlar yaratıyor

John McAfee ”Bitcoin 3 Yıl İçinde 500 Bin Dolar Olacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Değeri 0.1$ gibi rakamlardan, 3 Bin$ seviyelerine kadar uzanan bir dijital paranın elbetteki meraklısı ve yatırımcısı olduğu kadar, gelecek değeriyle ilgili tahminlerde bulunan sayısı da oldukça fazla. Bu güne kadar Bitcoin kur’u hakkında birçok tahmin yapıldı, ancak hiçbirisi bu tahmin kadar iddialı değildi.

Bitcoin tahminleri üzerine ilk sıraya oturması gereken kişinin Milton Friedman olması gerektiğini düşünüyorum. O, her ne kadar Bitcoin kur’u hakkında bir tahminde bulumuş olmasa da, henüz Bitcoin üretilmeye başlamadan 10 yıl önce böyle bir dijital para’nın geleceğini haber vermiş.

Wall Street stratejisti Tom Lee, Bitcoin’in 2022 yılına kadar 55 bin Dolar’a kadar yükseleceği tahmininde bulunurken,

Hisse senedi analisti Ronnie Moas, önümüzdeki yılda 5000$’a yükseleceğini ve önümüzdeki 10 yılda ise 25-50 bin$ arasında bir seviyede olacağını söylemişti.

Bitcoin’in değeriyle ilgili tahmin yürüten bir başka isim ise Jameson Lopp’du. Lopp, 7 yıllık trendin devam etmesi halinde Bitcoin’in 2020 yılında 250 bin Dolar olacağını yazmıştı.

2016 yılının sonlarında yaptığı bir analizde Bitcoin’in değerinin 2 bin Dolar’ı geçeceğini doğru bir şekilde tahmin eden ünlü analist Kay-Van Petersen, fiyatın 10 yıl içerisinde 100 bin Dolar’ı aşacağını belirtti.

Dünyada Bitcoin kuru ile ilgili bir çok tahmin yapıldığı gibi ülkemizde de buna benzer iddialı tahminler yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda Mehmet Hamdi Bol, Bitcoin’in 2020 yılı Aralık ayında 18,000 TL olacağını yazmış ve bu tahmin yazısını noterde tasdik ettirmişti.

reklam




Geçtiğimiz günlerde Bitcoin tahminlerine bir yenisi eklendi;

John McAfee: Bitcoin, 500 bin Dolar olacak… gerçekleşmezse penisimi yiyeceğim.

Ünlü ADB’li bilgisayar programcısı ve MCAfee’nin kurucusu John MCAfee, bu yaptığı tahminle Bitcoin tarihinin en iddialı tahminin sahibi oldu.

McAfee, attığı bir twitte;

“Bitcoin, 3 yıl içerisinde 500 bin Dolar’ı aşacak. Bahse var mısınız?”

Bu tweete takipçilerden bir soru geldi;  “1 BTC, 3 yıl içinde 500Bin $mı olacak ?”

McAfee’nin yanıtı ise iddialıydı;

“Eğer gerçekleşmezse ulusal televizyonda penisimi yiyeceğim.”

John McAfee, bu tahmini tutarmı tutmazmı 3 yıl sonra görebileceğiz ancak şimdi en çok, tahmini tutmazsa, söylediğini yapıp yapmayacağı merak ediliyor 🙂





İlgili yazılar


 

Bitcoin İçin, Mehmet Hamdi Bol’dan Noter Tasdikli Yeni Tahmin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin