Bitcoin 29 Eylül
Bitcoin 29 Eylül görünümü: BTC desteğine tutunamadı

Bitcoin 29 Eylül görünümü: BTC desteğine tutunamadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 29 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dünkü kritik kanal hareketinde üst banda (6.825 dolar) dokunduktan sonra alt banda doğru hızlıca geriledi. (6.640 dolar)
  • Günün geri kalanında 6.640 dolar desteğine tutunmaya çalışan BTC, gün sonunda bunu başaramayarak hızlı bir düşüş daha yaşadı.
  • Hafta sonunu girmesiyle başlayan fon çıkışları, Bitcoin’i 6.500 doların altına doğru sürükledi.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 3 oranında değer kaybetti. Türk kripto borsalarının hafta sonuna nasıl başladığına bakacak olursak; Paribu BTC/TL paritesi, 39.900 TL, BtcTurk BTC/TL, 39.700 TL ve Sistemkoin BTC/TL çiftine baktığımızda 39,912 TL’den el değiştirdiğini görüyoruz.

Bitcoin 29 Eylül fiyat hareketleri

Güne yüzde 2,5 düşüşle başlayan Bitcoin, bu düşüşüne sabah saatlerinde 6.485 dolarda ara vermiş gözüküyor. Malum düşüş aynı zamanda BTC/USD paritesinin önemli seviyeler olan 100 ve 200 HO’nun altına sarkmasına neden oldu. Böylece Bitcoin’in yeniden negatif bölgede olduğunu görüyoruz.

Ayrıca geçmiş yakın zamanlı fiyat hareketlerini incelediğimizde 6.500 doların psikolojik bir seviye olduğunu söyleyebiliriz. Eylül ayı içerisinde bolca bu seviyede hareket eden Bitcoin, bu alana da tutunamaz ise 6.300 dolar doğru hareket edebilir.

Öte yandan yeni yükseliş için 6.530 dolar birinci direnç (100 HO) ve 6.575 dolar seviyesi ise 2. Direnç (200 HO) olarak görev yapacak.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD paritesinin düşüş trendini saatlik MACD’den de rahatlıkla izleyebiliyoruz. Kısa vadede SAT sinyalinde bulunan MACD göstergesinin histogram çizgileri 0 değerine yaklaştıkça yeni toparlanmaları görebiliriz.

Saatlik grafikte stokastik göstergesini incelediğimizde ise aşırı satım bölgesindeki salınımlarını görüyoruz. Henüz bu bölgeyi aşamayan stoch bu durumda satışın devam edebileceği sinyali veriyor. Satışların ara verip, yükseliş trendi için göstergenin aşırı satım bölgesinden dik bir çıkış yapması gerekebilir.

Diğer yandan düşüş trendinin oldukça güçlü olduğunu gösteren RSI ve CCI, düşük seviyeleri ile bu durumu destekler nitelikte.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin