12 Mayıs Bitcoin analizi: Fırtına öncesi sessizlik
12 Mayıs Bitcoin analizi: Fırtına öncesi sessizlik

Bitcoin 27 Ekim fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 27 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün sabah saatlerinde yaptığı sıçrama hareketi ile 6.600 dolar sınırını test etse de gün içinde bu kazanımlarını hızlı bir şekilde geri verdi.
  • Bitcoin devam eden işlemlerde 6.550 – 6.520 dolar gibi dar bir bantta işlem görerek 100 saatlik hareketli ortalamasının altında kaldı.
  • Hafta sonunun ilk gününe ise hareketsiz başlayan BTC/USD paritesi yazım esnasında 6.540 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Bitcoin 27 Ekim fiyat hareketleri

Düşük volatilitenin devam ettiği Bitcoin işlemlerinde hafta sonu sabah seansında BTC/USD’nin 6.550 dolar seviyelerinde konumlanan 100 saatlik hareketli ortalamasını denediğini gördük. Bu önemli direnç seviyelerini geçmek için yeterli momentuma sahip olmayan Bitcoin’in özellikle hafta sonu olmasından dolayı düşük fiyat hareketleri görmemiz mümkün.

Özellikle Bitcoin’de bu tarz yatay ve sakin fiyat hareketleri ardından bir kopma yaşandığını gördüğümüz son dönem fiyat hareketlerini baz alırsak önümüzdeki hafta Bitcoin için hareketli saatler görebiliriz.

Bitcoin’in yukarı ya da aşağı yönlü fiyat hareketlerinin başlaması için ilk tepkiyi Bollinger bantlarının genişlemesinden takip edebiliriz. Bunun için Bitcoin fiyatının yukarı yönde 6.550 doların üzerinde kapanışlar yapması, aşağı yönde ise 6.525 doların altındaki kapanışlarını görmemiz gerekir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik görünümde MACD göstergesine baktığımızda zayıf da olsa pozitif bölgede yükselişi destekler nitelikte olduğunu görüyoruz. Stokastik osilatör ise bu durumun tam tersini yansıtıyor. Öyle ki Stoch’un aşırı alım bölgesinde geçmeden yazım esnasında sert bir şekilde aşağı yönelmiş olması bir düşüşün başlayacağına işaret eden bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Saatlik görünümünde RSI göstergesine baktığımızda ise 50 seviyesinin altındaki konumu ile düşüş yanlı hareket ederken CCI göstergesi de hacmin düşük seyrettiğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin