Güncel bitcoin haberleri, 13 mayıs bitcoin haberleri, güncel bitcoin analiz, bitcoin haberi

Bitcoin, Binance’in Kanada’dan ayrılmasının ardından 25.900 dolar seviyelerini test etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance’in Kanada pazarından çekileceğini duyurmasının hemen ardından Bitcoin (BTC) fiyatı hızla 25.900 dolar seviyesine düştü. Binance’in bu pazardan çekilme nedeni, yeni düzenlemelerin sıkılaşmasıdır. Mart ayından bu yana, düzenleyici düzenlemeler ve likidite sorunları sürekli olarak BTC’yi en düşük seviyelerine çekmiştir.

Bitcoin 25.900 dolar seviyesini test etti!

Coincu News tarafından yayınlanan önceki bir makalede belirtildiği gibi, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, belirsiz düzenleyici ortam nedeniyle Kanada pazarından ayrılmayı duyurdu. Binance, stablecoin’lerle ilgili yeni öneriler ve kripto borsalarında yatırımcı kısıtlamaları nedeniyle pazarı “kontrol edilemez” olarak tanımlıyor. Bu durum hemen BTC’nin fiyatını olumsuz etkiledi ve kısa sürede 25.900 dolara düşmesine neden oldu. Ancak hızla toparlanarak 26.800 dolara yükseldi.

Bitcoin 25.900 doları test etti, Binance'in kanadadan çekilmesinden dolayı

Şu anda kripto piyasasını etkileyen birkaç sorun bulunmaktadır; bunlar arasında düşük likidite, ABD’de endüstriye yönelik düzenleyici kontrol ve makroekonomik endişeler yer almaktadır.

Bitcoin bu yıl yaklaşık %59 oranında değer kazandı, ancak fiyat hareketleri hala volatil ve düşük likidite boğa ve ayı hareketlerini daha da kötüleştirmektedir. Likidite, Silvergate ve Signature Bank’ın kapanmasından bu yana kripto alanında sıklıkla kullanılan iki ana bankanın da likidite sorunuyla karşı karşıya olması nedeniyle kripto piyasası için büyük bir sorun olmuştur.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, kripto piyasası yapıcılarından Jane Street ve Jump Crypto’nun ABD’de kripto ticaretinden geri adım atmasıyla likidite durumu daha da kötüleşebilir. ABD düzenleyicilerinin bu yeni sektör üzerinde kontrol sağlama konusundaki baskıları devam ettiği için bu durum yaşanmaktadır.

Bitcoin Dump Hits $25,900 After Binance Leaves Canada

Ayrıca, geçtiğimiz yıl kripto borsası FTX’in çökmesinden bu yana ABD düzenleyicilerinin kripto sektörüne yönelik denetimi arttı. Kripto endüstrisi, SEC ve ABD hükümetini sektöre açık kurallar koymamakla suçlayan ABD düzenleyicileriyle mücadele etmektedir.

Bu arada, Bitcoin ağı son zamanlarda tıkanıklıkla karşı karşıya kaldı ve Binance geçtiğimiz hafta BTC çekimlerini geçici olarak durdurmak zorunda kaldı. Bitcoin işlem ücretleri de bu hafta artış gösterdi ve düşüş eğilimine girseler de yüksek seviyelerde kalmaya devam etti. Orijinal Bitcoin ağı yüksek hacimli işlemleri işlemek için tasarlanmamıştı.

news.coincu.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin