Bitcoin fiyat analizi: BTC fiyatı nereye gidiyor?
Bitcoin fiyat analizi: BTC fiyatı nereye gidiyor?

Bitcoin 24 bin dolara yaklaşırken traderlardan devasa tasfiyeler geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 20.000 $’ı geçerken son 24 saatte 78.156 trader pozisyonlarını tasfiye etti.  Aynı dönemde toplam tasfiyeler 1,1 Milyar Dolara ulaştı.

Tasfiyelerin %90’dan fazlası short pozisyonlardan oluşuyor.

Bitcoin’in 20.000 $’lık fiyat tavanı, kripto kralının son 24 saatte sürekli olarak tüm zamanların en yüksek değerlerini belirlemesi ile sert bir şekilde kırıldı. Yazım sırasında, Bitcoin için en son tüm zamanların en yüksek değeri 23.477 $ seviyesinde.

1.1 milyar dolarlık tasfiye

Bybt.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin’in 20.000 $’ın üzerine çıkması, büyük borsalardaki çeşitli dijital varlık vadeli işlem sözleşmelerinde 1.1 Milyar $ likidasyonla sonuçlandı. Bu miktarın 956 milyon doları Bitcoin tasfiyesindeydi.

Ayrıca, en büyük tek tasfiye, toplam değeri 10 milyon dolarlık tasfiye ile Bitmex’teydi.

Tasfiyeler short pozisyonlar

Bybt.com’dan alınan veriler de bu tasfiyelerin %90’ından fazlasının short pozisyon olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki ekran görüntüsü, tüm büyük borsalarda tasfiye edilen short pozisyonları vurguluyor.

Bitcoin 23.000 doları kırabilir

20.000 doları kıran Bitcoin, tam anlamıyla keşfedilmemiş bir bölge olduğu için traderların geçmesi için referans verisi olmayan bir senaryo ile sonuçlandı. FOMO şu anki 92 olan Korku / Açgözlülük endeksinde görüldüğü gibi yüksek vitese geçerken, çıkış yolu Bitcoin için en az direnci sağlıyor. Bu nedenle, Bitcoin kurumsal ve perakende yatırımcıların sürekli ilgisine dayanarak 23.000 doları geçmeye devam edebilir.

Ayrıca bahsetmeye değer olan bir şey daha var ki, bugün 17 Aralık. Bu tarih 2017’de Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek değeri olan 20.000 $’ı belirlediği tarih. Aynı tarihte ama bu defa 3 yıl sonra BTC yeni rekorlar kırıyor.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin