Bitcoin 24.000 dolar üzerinde tutunabilecek mi? İşte yanıtı!
Bitcoin 24.000 dolar üzerinde tutunabilecek mi? İşte yanıtı!

Bitcoin 24.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunabilecek mi? İşte yanıtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı bir süre reddedildikten sonra nihayet 24 bin dolarlık direnç seviyesini kırıyor gibi görünüyor. Kripto para birimi, 17 bin dolar ile 20 bin dolar aralığından toparlandı. Bitcoin, 50 günlük hareketli ortalamayı aştı ancak şimdiye kadar 24 bin dolar seviyesini yukarı yönlü kıramadı.

Günlük grafik

24 bin dolarlık önemli direnç seviyesi kırılabilir gibi görünüyor. 26 bin dolarlık işarette oturan 100 günlük hareketli ortalama, bir sonraki engel olacaktır. Fiyat bunun üzerinde devam edebilirse, 30 bin dolarlık arz bölgesine ulaşabilir.

Öte yandan, fiyat hareketli ortalamayı kıramazsa ve 24 bin doların altına düşerse, başka bir düşüş eğilimi başlayabilir. Bu, 20 bin dolarlık desteğin altında potansiyel bir çökmeye neden olabilir.

bitcoin_price_Chart_0808

4 saatlik grafik

Bitcoin, 4 saatlik zaman diliminde fiyat küçük yükseliş bayrağını kırmayı başardı ve 24 bin dolara doğru hızla yükseldi. Bununla birlikte, boğalar formasyonun daha yüksek sınırında dördüncü denemelerine başladığından, daha büyük düşüş bayrağı henüz kırılmadı. Bayrağın üzerinde geçerli bir kırılma, muhtemelen 30 bin dolarlık arz bölgesine doğru bir ralliye yol açacaktır.

Aynı zamanda, RSI göstergesi şu anda aşırı alım durumunu işaret ediyor. Bu, kısa vadeli bir geri çekilmeye veya genel bir düşüş eğilimine neden olabilir. İkincisi doğruysa, bayraktan aşağı yönlü bir kopuş ve 20 bin doların altında devam etmesi muhtemel olacaktır. Hangi senaryonun daha olası olduğunu belirlemek ve buna göre hareket etmek için daha kısa zaman dilimi fiyat hareketi bu hafta dikkatlice izlenmeli.

bitcoin_price_Chart_0808

Bitcoin Net Gerçekleşmemiş Kâr ve Zarar (NUPL)

Bitcoin’in son birkaç aydaki güçlü düşüş eğilimi, tüm piyasa katılımcıları üzerinde büyük bir baskı yarattı. Birçok yatırımcı kripto paralarını büyük kayıplarla sattı ve daha fazla gerileme korkusuyla piyasadan çıktı.

Yine de, Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar metriğine göre, piyasa dibe seviyesini belirlemiş olabilir. Bu metrik, piyasa değeri ile gerçekleşmiş değer arasındaki farkı ölçer. Piyasa duyarlılığını değerlendirmek için yararlı bir göstergedir. NUPL metriği 0’ın altında değerler gösterdiğinden pazar düşüşe işaret ediyordu.

nupl_chart

Fiyattaki son artış sırasında, NUPL 0’ın üzerine çıktı. Daha önceki trendler göz önüne alındığında ayı piyasasının sona erdiğini ve yeni bir yükseliş trendinin başladığını gösteriyor. Yeni bir boğa piyasası mı yoksa başka bir boğa tuzağı mı olduğunu belirlemek için kısa vadede diğer ölçütlerin ve genel makroekonomik tablonun da izlenmesi gerektiğini belirtmek önemli.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin