1 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Kısa vadede düşüş işaretleri açığa çıktı!
8 Haziran Bitcoin analizi: BTC için muhtemel senaryolar

Bitcoin 23 Ekim Fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 23 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.600 dolar üzerinde kalmayı başaramayınca satış baskısı ile 6.550 dolar seviyesine kadar geriledi.
  • Mevcut satış baskısının daha yoğun görüldüğü Bitcoin işlemlerinde, fiyatın 200 saatlik hareketli ortalamayı geçemediğini gördük.
  • Bitcoin sabah saatlerinde ise 4 saatlik görünümdeki 100 ve 200 HO seviyelerini (6.575 dolar) kendisine direnç yapmış durumda

Bitcoin 23 Ekim fiyat hareketleri

Yaklaşık bir aydır 100 günlük hareketli ortalama seviyesinde bulunan Bitcoin’in zaman zaman atak yapsa da bu seviyeyi kararlı bir şekilde geçemediğini görüyoruz. Gelen satışlar etkisi ise 6.000 doların üzerinde alıcıların tepki vermesi ile azalıyor. Böylece Bitcoin’in 6.625 dolar çevresinde gezindiğini görüyoruz.

Bugün ise bu pivot seviyenin altına sarkmış olan Bitcoin’in 4 saatlik grafiğinde 6.575 dolar seviyesinde bulunan 100 HO engeline takıldığını görüyoruz. Gün içerisinde bu seviyenin geçilememesi ise akşam saatlerine doğru BTC/USD paritesinde bir gerilemeye yol açabilir.

Saatlik BTC/USD grafiğinde de önemli hareketli ortalamaların altındaki fiyat hareketleri negatif görünümü tam anlamıyla ifade ediyor.

Bu bilgiler ışığında Bitcoin’in gün kapanışına kadar 6.600 sınırını geçmesi toparlanma için önemli bir hareket olacakken, altında kalması ise düşüşün hızlanmasına neden olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD göstergesine baktığımızda görülen yatay hareketlerin MACD’yi pozitif bölgeye taşıdığı görülüyor. Fakat zayıf sinyaller alınan bu göstergenin henüz trend yönüne dair önemli bir işareti görülmüyor.

Saatlik görünümde stokastik göstergesine baktığımızda ise aşırı alım bölgesinde yatay seyrettiğini görüyoruz. Gelen alış işlemlerinin satışlardan nispeten daha yüksek olduğunu gösteren bu durum, hacmin düşük olmasından ötürü yeterli bir yükselişi temsil etmiyor. Bunu en iyi gösteren indikatör ise RSI olup, 50 seviyesinin altında olması endeksin zayıf seyrettiğini teyit ediyor. CCI göstergesi de RSI ile doğru orantılı olarak düşük seviyelerde seyrediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin