25 Mart Bitcoin analizi: BTC 7 bin doları aşabilecek mi?
25 Mart Bitcoin analizi: BTC 7 bin doları aşabilecek mi?

Bitcoin 22 Ekim fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 22 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin hafta sonunu 6.500 – 6.650 dolar aralığında geçirdi.
  • 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamaların arasında bulunan BTC fiyatı bu iki noktayı kendisine destek ve direnç yapmış durumda
  • Uzun vadeli perspektifte 6.630 dolar önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin 22 Ekim sabah saatlerinde Tether içeren borsalarda 6.630 doların hemen altında fiyatlanırken CoinMarketCap verilerine göre ise 6.510 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin 22 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin hafta sonunu ilk gününü düşüş ile tamamlayıp 6.500 dolara kadar sarktıktan sonra gelen alışlar ile 6.650 dolara kadar yükseldi. Sonrasın da ise hafta sonunu 6.560 dolar seviyelerinde kapattığını gördük.

Bu dalgalı seyir sonrası yeni güne yükseliş ile başlayan BTC/USD paritesi fiyatı 6.600 doların üzerine çıkarmayı başardı. Bu hareketle haftaya moralli başlanmasına neden olan Bitcoin, şimdi fiyatını daha yukarılara taşımak için mücadele ediyor.

Bitcoin’in şu an bulunduğu konuma göre saatlik 100 hareketli ortalamasının 6.600 dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu Bitcoin için önemli bir destek noktası olarak çalışabilecek seviyedir. Diğer yandan saatlik 200 hareketli ortalama 6.635 dolar konumu ile gün içi önemli bir direnç seviyesi olarak çalışacaktır.

Ayrıca BTC/USD günlük fiyat hareketlerine baktığımızda 100 günlük hareketli ortalamanın da 6.630 dolar seviyesine denk geldiğini görüyoruz. Bu yüzden 6.630 – 35 dolar seviyeleri Bitcoin için oldukça kritik bir nokta olduğu teyit ediliyor. Bu seviyenin geçilmesi durumunda yine günlük BTC/USD grafiğindeki 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 6.850 dolar noktası gündeme gelebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD göstergesinin negatif konumda olmasına rağmen pozitif eğimli olması Bitcoin’de yükselişin devamı için bir işaret olarak takip edilebilir. Zira MACD’nin yeşile dönmesi yükselişi hızlandıracak bir faktörlerden biri olacaktır.

Stokastik gösterge ise aşırı alım bölgesine yönelmiş durumda olup yükseliş için olumlu diğer bir sinyal olarak karşımıza çıkıyor. Bunu 50 seviyesinin üzerinde bulunan RSI desteklerken, CCI göstergesine baktığımızda düşük henüz düşük seviyelerde bulunması trendin yeterince güçlü olmadığını gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin