Bitcoin, 22.00 doların altını gördüğünde 789 milyon dolar tasfiye edildi. İşte düşüşün 3 olası nedeni
Bitcoin, 22.00 doların altını gördüğünde 789 milyon dolar tasfiye edildi. İşte düşüşün 3 olası nedeni

Bitcoin, 22.00 doların altını gördüğünde 789 milyon dolar tasfiye edildi. İşte düşüşün 3 olası nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tarihinin en büyük haftalık kapanışını kaydettikten sonra, Bitcoin, yeni hafta başlarken keskin bir satış dalgası gördü.

Öğleden sonraki işlemlerde kripto para, günlük yüksek seviyelerinden yaklaşık yüzde 10 düşüşle 21.874 doları gördü.

Bybt verilerine göre, son 24 saatte 789 milyon dolar değerinde kripto para tasfiye edildi. Yalnızca son bir saat içinde 108 milyon dolardan fazlası silindi.

Bybt

En büyük tasfiye BitMEX borsasında gerçekleşti ve tek bir tüccar 7.14 milyon dolarlık tasfiyeyle şaşırtıcı bir şekilde kaybetti.

Dolar etkisi

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’ın yeni bir karantina dalgası açıklamasının ardından ABD doları bugün erken saatlerde keskin bir şekilde tersine dönüş yaptı. Euro ve İngiliz sterlini, yenilenen gücünden oldukça etkilendi.

Yatırımcılar tarafından geleneksel bir güvenli liman olarak algılanan riskten kaçınan Japon yeni de bugün yükseliyor.

Değerli metaller, ons başına 1.880 $ ‘dan spot altın düzeltmesiyle bugünkü kazançlarını sildi.

Noel Baba rallisi durakladı

Bitcoin, ABD borsa endeksi vadeli işlemleriyle birlikte geriledi. Dow şu anda 411 puanın üzerinde bir düşüşle açılarak yatırımcılar hisse senetlerine ilişkin riskten kaçınma eğilimindeydi. Tesla (TSLA) bile S&P 500 endeksine dahil olduğu ilk gün önemli ölçüde düşük işlem görüyor.

Birleşik Krallık’tan seyahat kısıtlamalarını duyuran ülkelerle birlikte, havayolu hisseleri ve büyük kruvaziyer hatları oldukça büyük bir baskı ile karşı karşıya.

900 milyar dolarlık ABD teşviki, bu yılı etkileyici kazançlarla tamamlaması planlanan önemli piyasa endekslerine şimdiden dahil edildi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yüzde 40’ın üzerinde artış gösterdi. Bazı yatırımcılar, dünya çapındaki tedbirlerden önce kârlarını kilitlemeye meyilli.

Aşırı ısınmış Bitcoin trendi

Küresel pazardaki türbülans Bitcoin’in keskin düzeltmesine katkıda bulunsa da, ralli yine de oldukça ısınmış görünüyordu.

Kripto para, bugün son kazançlarının bir kısmını geri vermeden sadece birkaç gün önce yüzde 35’in üzerinde yükselmişti.

Bitcoin

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin