featured

Bitcoin, 3 gün boyunca 21,000 doların üzerinde tutunmayı başardı! Ayı piyasasının sonu geldi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, hafta sonu olumlu bir Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporunun ardından 21,000 doları geçmeyi başardı. BTC, 3 gündür bu kritik seviyenin üzerinde tutunuyor. Bu, ayı piyasasının sonuna gelindiğinin bir göstergesi olabilir mi?

Ayı piyasasının sonu geldi mi?

CPI raporu son zamanlarda Bitcoin için tek olumlu rapor değil. 2023’ün başından bu yana Bitcoin, FTX çöküşü sonucunda oluşan kayıplarını silerek ünlü 2019 boğa koşusundan önceki işaretleri gösterdi ve %27,50 oranında değer kazandı.

Bitcoin

TÜFE raporu açıklanmadan önce, piyasa liderinin hacmi 40 milyar dolara sıçradı. Bu, Ocak 2021’den beri kaydedilen en yüksek hacim oldu. Bu haftaki yükseliş mumu ise iki yıl önce oluşana benziyor.

Üç gün boyunca 21,000 dolar seviyesinin üzerinde tutunan Bitcoin, aynı zamanda Haziran 2022’den bu yana ilk kez zincir üzerinde gerçekleşen kayıplardan daha fazla kâr hacmi elde etti. Bu durum, BTC token’larını satmak zorunda kalan madencileri rahatlattı.

Ayrıca, Bitcoin madenciliği zorluğu 16 Ocak’ta %10,3 artarak 772,128 blok yüksekliğinde 37,73 trilyona ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bütün bunlar, yılı ATH seviyesinde açan Bitcoin’in hashrate’inin arkasında gerçekleşti.

Piyasa liderinin şu anda 21,000 doların üzerinde işlem görmesi sebebiyle birçok kişi Kasım 2022’deki 15,500 doların dip olduğuna inanıyor. Ayrıca bu yükselişin bir sonraki yarılanmanın gerçekleşeceği 2024’e kadar devam edeceği düşünülüyor.

Popüler analist ve Stock-to-Flow modelinin yaratıcısı PlanB, fiyat tahminini tweetledi.

Herkes aynı düşünmüyor

Yaklaşık 13 aydır çoğunlukla aşağı ve yatay hareket ettikten sonra, bazı analistler hâlâ ayı döngüsünün sona ereceğine ikna olmadılar. Popüler yorumcu The Crypto Lemon, BTC’nin daha da düşeceğine inanıyor.

Crypto’dan diğer yorumcu il Capo, gerçekleşen son kazanımları, gördüğü en büyük boğa tuzağı olarak nitelendiriyor. Bu yüzden Bitcoin’in 12,000 dolara kadar düşebileceğini iddia ediyor.

Bitcoin’in mevcut aralığı ne diyor?

Son BTC artışı piyasa analistlerini ikiye bölmüş olsa da, mevcut fiyat aralığı ne diyor? İlk olarak, Bitcoin korku ve açgözlülük Endeksi şu anda 51/100 (nötr) seviyesinde ve dokuz aydır ilk kez korku bölgesinden çıkıyor.

Bununla birlikte, 21,000 dolardaki BTC şu anda önemli bir dirençle karşı karşıya. Fiyat ayrıca, Glassnode’un aSOPR modelindeki 1.0 işaretinin üzerine çıktı.

Gerçekleşmiş Kâr/Zarar Oranı için 1.0’ın üzerinde ikna edici bir kırılma, tarihsel olarak bir döngü rejimi değişikliğinin yolda olduğunun sinyalini vermiştir. BTC bu seviyenin üzerinde kalırsa, gerçekten boğa koşusunun başladığını söyleyebiliriz.

Neden dikkatli olunmalı?

Bu haftaki güçlü ralli, piyasa analistlerini Bitcoin’in olası yönü konusunda ikiye bölse de, şu andaki teknik göstergelerin çoğu yükselişin devam edeceğine işaret ediyor.

DailyCoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin