featured

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin 2022 yılı için boğa sinyalleri veriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında öncü ve en büyük birim olan Bitcoin için yapılan veri analizlerine göre yükselişin muhtemel olacağı gözüküyor. BTC, rezervlerinin 2022 yılında kadar düşmeye devam ettiğini gösteriyor. Bu da, kripto para biriminin uzun vadeli süreçte yükseliş yaşayacağının bir işareti.

Bitcoin rezervleri son zamanlarda keskin bir düşüş eğilimi gösterdi

Bir CryptoQuant analistinin belirttiği gibi, BTC rezervi son zamanlarda düştü. Bu, 2021 yılının ikinci yarısından bu yana izlenen düşüş trendinin bir devamı niteliğinde.

“Borsalar rezervi”, tüm borsaların cüzdanlarında bulunan toplam Bitcoin miktarını ölçen bir göstergedir.

Bu metriğin değeri yükseldiğinde, borsalara daha fazla para yatırıldığı anlamına gelir. Yatırımcılar genellikle BTC’lerini dönüştürmek veya altcoin satın almak amacıyla takas cüzdanlarına aktardıklarından, böyle bir eğilim aşağı yönlü olabilir. Bu nedenle, borsalardaki arz genellikle kriptonun “satan arzı” olarak kabul edilir.

Öte yandan, göstergenin değeri düştüğünde borsalardan net miktarda Bitcoin çekildiği anlamına gelir. Bu tür bir eğilim, sahipleri genellikle kriptolarını hodling için borsalardan çıkardığından yükseliş olabilir. Bu nedenle yatırımcıların bir birikim aşamasında olduklarını gösterebilir.

BTC rezervlerindeki son birkaç aydaki eğilimi gösteren grafik:

Grafikte de görüldüğü üzere, BTC rezervi bir süredir düşüyor. Son zamanlarda da keskin bir düşüş gösterdi.

Bu eğilim, yatırımcıların bir süredir bir birikim aşamasında olduğu anlamına geldiğinden uzun vadede kripto para biriminin fiyatı için bir yükseliş yaşanabilir.

Grafik ayrıca, madenci eğilimlerini ölçen diğer iki gösterge olan madenci rezervleri ve birden fazla pul için grafikler de içerir. Madenciler, kriptolarını bu seviyelerde satmayı kârlı bulmadıkları için biriktiriyor gibi görünüyor. Bu eğilim BTC için de yükseliş getirebilir.

Bitcoin fiyat analizi

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %0,5 oranında bir düşüş yaşadı ve 42 bin dolar civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz ay, en büyük kripto para birimi %10 oranında değer kaybetti.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

bitcoin grafik

Bitcoin nihayet son birkaç gün içinde bir miktar yukarı doğru bir ivme gösterdi. Ancak bugün kripto para birimi kazançların bir kısmını silerek bir kez daha düştü.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin