Bitcoin 2020'nin zirvesine çıktı ama hala sarsıntılı bir yerde
Bitcoin 2020'nin zirvesine çıktı ama hala sarsıntılı bir yerde

Bitcoin 2020’nin zirvesine çıktı ama hala sarsıntılı bir yerde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, önceki boğa koşusundan bu yana en yüksek günlük kapanışını kaydederken yeni bir yıllık zirveye ulaştı.

Piyasa değeri açısından dünyanın bir numaralı kripto para birimi olan Bitcoin, Bitstamp borsasında 25 Ekim’de yıllık en yüksek seviye olarak 13.363 dolara ulaştı.

Bitcoin

Bitcoin, 21 Ekim’de de yeni bir zirve kaydetmiş ve 13.231 dolara ulaşmıştı. Yeni zirve 3 gün sonrasında oluşuyor.

Ocak 2018’den bu yana Bitcoin için en yüksek günlük kapanış

Bitcoin, ödeme devi PayPal’ın BTC ve diğer kripto para birimlerine desteğini açıkladıktan sonra %11 artış gösterdi. PayPal’ın alana girişi aynı zamanda sektöre yönelik oluşan güveni de gösteriyor.

Bu hamle sonrası yükseliş trendine giren Bitcoin sonrasında 12.700 dolarlık destek seviyesine çekildi. Sonrasında toparlanan Bitcoin yeniden 13 bin dolarlık seviyelere geri döndü.

Boğalar, Bitcoin’in 2017’nin sonlarında dünyayı ele geçiren devasa kripto çılgınlığından çıktığı 15 Ocak 2018’den bu yana ilk kez 13.000 $ seviyesinin üzerinde günlük bir kapanış yapmayı başardı.

BTC, 26 Haziran 2019’da, 2019’un en yüksek seviyesi olan 13.872 dolara ulaştığı gün kapanışı yukarıda belirttiğimiz seviyeden yapamamıştı.

En son kazançların silinmesi

Kripto topluluğu, Bitcoin’in en son hamlesi konusunda halihazırda coşkulu bir durum hissediyor olsa da, 2019’un zirvesine giden yol, aşırı bir şekilde kendine güvenen bazı boğaların düşündüğünden çok daha zorlu olacağa benziyor.

Yılbaşından bugüne kadarki zirvesine ulaştıktan kısa bir süre sonra, BTC beş dakika içinde yüzde 2,5’in üzerine düştü ve gün içi en düşük seviyesi olarak 12,914 $’a geriledi.

Bybt verilerine göre, son dört saat içinde neredeyse 90 milyon dolar değerinde kripto para birimi tasfiye edildi ve long pozisyonlar bu tasfiyenin yüzde 97’sini oluşturuyor.

Bybt

Yazım sırasında, traderlar başka bir önemli hamle için hazırlanırken Bitcoin 13.000 $ seviyesinin biraz üzerinde seyrediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin