featured

Bitcoin 20,000 dolar seviyesini kırarsa sıradaki hareket ne olacak? Analistler tahminlerini söyledi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, oldukça kritik bir seviye olan 20,000 dolar civarında işlem görüyor.

Analistler, piyasa liderinin bu kritik seviyenin altına düşmesi durumunda bir sonraki hamlesinin ne olabileceğine dair görüşlerini paylaştı.

Bitcoin, son 24 saatte %8,5 oranında düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 21,600 dolar civarında işlem görüyor. Böyle bir fiyatı en son Aralık 2020’de ve 20,000 dolarda boğa koşusunun başlayıp tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldığı 2017’de gördük. 20,000 dolar önemli bir psikolojik direnç noktası görevi görüyor.

Bitcoin

En gözde altcoin olan Ethereum (ETH) ise geçtiğimiz gün %10,6 oranında değer kaybetti ve 1,000 dolar eşiğinde. Kripto para birimlerinin geri kalanı bu düşüşleri yansıtırken, piyasanın genel piyasa değeri şu anda 925 milyar dolar. Piyasa Kasım 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında bu değer 3 trilyon doların üzerindeydi.

Bitcoin’i sırada ne bekliyor?

Bununla birlikte, kripto piyasasına iki aydan kısa bir sürede üç bomba daha düştü. Terra ve Celsius fiyaskolarından sonra, riskten korunma fonu Three Arrows Capital, piyasa dalış yaparken daha fazla kaybı önlemek için kripto varlıklarını tasfiye ediyor. Bu yazı yazılırken şirket, kurucu ortağı Zhu Su’nun aşağıdaki tweet’i dışında bu satışlarla ilgili hiçbir şey söylememişti.

Ek olarak, zincir üstü analitik platformu CryptoQuant’a göre, son 24 saat içinde 21 büyük borsada 59,376 adet BTC girişi görüldü. CEO’su Ki-Young Ju, eski balina mevduatlarını oluşturan satış baskısının Binance ve FTX’ten geldiğini söylüyor.

Girişler bu seviyelere en son 30 Kasım 2018’de 83,481 adet BTC token’ının borsalara aktığı zamandı. Bir ay sonra Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20,000 dolardan %84 farkla 3,100 dolara düşmüştü. Bitcoin bu eğilimi takip ederse, yüzde 84’lük bir düşüş ile 11,000 doların altına dönüşecek. Bu, BTC’nin ilk kez önceki boğa koşusunun zirvesinin altına düştüğü anlamına gelir.

Analistler ne diyor?

Swan Bitcoin analisti Sam Callahan, böyle bir düşüşün mümkün olduğuna inanıyor. Ancak, bu tür indirimli fiyatların “önemli bir satın alma baskısını tetikleyeceğini çünkü Bitcoin’in uzun vadeli değer teklifinin bozulmadığını” söylüyor.

Bitbank’tan Yuya Hasegawa, BTC’nin 20,000 doların altına düşmesinin yalnızca kısa süreceğini söyleyerek benzer duyguları paylaşıyor. Bu arada istatistikçi Willy Woo, Bitcoin’in en düşük noktasının makroekonomik (enflasyon ve faiz oranı) gelişmeler tarafından belirleneceğini söylüyor.

Pek iyimser olmayan analistler arasında İngiltere kripto şirketi Global Block’tan Marcus Sotiriou da yer alıyor. Önde gelen bir medya platformuna, Celsius’un korktukları iflasın tasfiyeleri zorlayabileceğini ve BTC’nin satış baskısını artırdığını söyledi. Sonuç, tasfiyeler, satışlar ve fiyat düşüşlerinden oluşan bir birleşim olacaktır.

CNF, yakın zamanda BitMEX CEO’su Arthur Hayes’in de benzer görüşlerine yer verdi. Bitcoin 20,000 doların ve Ethereum 1,000 doların altına düşerse, açık pozisyonları olan yatırımcılar kendilerini korumak için satış yapmak zorunda kalacaklarını söyledi.

CryptoNewsFlash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin