featured

Bitcoin 20,000 dolarda sıkıştı, aşırı korku paniğe dönüştü! Yatırımcıları sırada bekleyen şey ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, kripto piyasasında iki aydır aşırı korku olduğunu gösteriyor. Ayrıca piyasa lideri olan Bitcoin fiyatının 20,000 dolara düşmesi ile yatırımcıların panik içinde olduğu da görülüyor.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi (Fear and Greed Index) hâlâ aşırı korkuya işaret ediyor

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, kripto para piyasası iki aydır aşırı korkuyla karşı karşıya. Bu da tarihin en uzun serisi.

Korku ve açgözlülük endeksi, kripto pazarındaki yatırımcılar arasındaki genel hissi ölçen bir göstergedir.

Metrik, bu duyarlılığı temsil etmek için sıfırdan yüze kadar çalışan sayısal bir ölçek kullanır. Ellinin üzerindeki tüm değerler, yatırımcıların şu anda açgözlü olduğunu, eşiğin altındakiler ise korkulu bir piyasayı ifade ediyor.

75’in üzerinde ve 25’in altında olan uç değerler, sırasıyla “aşırı açgözlülük” ve “aşırı korku”  duyguları anlamına gelir.

Geçen yıl kripto korku ve açgözlülük endeksindeki eğilimi gösteren bir grafik:

Bitcoin

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi kripto korku ve açgözlülük endeksi şu anda 9 değerine sahip. Bu da piyasanın son derece korkulu olduğunu gösteriyor.

Bu tür düşük değer iki aydır devam ediyor. Dolayısıyla piyasanın gördüğü en uzun korku koşusu yaşanıyor.

Bu gösterge değerleri, tüm kripto sektörü çökerken ve yatırımcıların büyük bir kısmı kayıp yaşarken oluştu.

Tarihsel olarak, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin dip oluşturma eğiliminde olduğu (ve benzer şekilde, aşırı açgözlülük sırasında tepelerin oluştuğu) aşırı korku içeren çizgiler olmuştur.

Bu nedenle, bazı analistler son derece korkulu bir pazarın kriptolar için yeni satın alma fırsatları olabileceğine inanıyor.

Bu fikri takip eden ticaret tekniğine “karşıt yatırım” denir. Warren Buffet’ın bu ünlü sözü şu felsefeyi özetliyor: “Başkaları açgözlüyken kork, başkaları korkmuşken açgözlü ol.”

Tarihsel eğilim devam edecek bir şeyse, mevcut uzun süreli aşırı korku, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin dip yaptığı anlamına gelebilir. Ve eğer öyleyse, bu seviyeler bir yatırımcı için ideal satın alma noktaları olabilir.

Bitcoin fiyat analizi

Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı son 7 gün içinde %1 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 20,000 dolar civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz ay Bitcoin %30 oranında büyük bir çöküş yaşamıştı.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin