İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

Bitcoin 20 Eylül fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 20 Eylül fiyat görünümü için önemli olabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Dünün en kritik hareketi olarak Bitcoin fiyatının gün sonuna doğru 2 saatlik zaman dilimindeki yüksek volatilitesini sayabiliriz. Fiyat bu saat diliminde 6.100 – 6.550 dolar arasında salınım gösterdi.
  • Yüksek volatilit hareketi sonrası Bitcoin fiyatının normal seyrinden yukarı çıkarak 6.400 dolar seviyesine geldiğini gördük.
  • Güne saatlik 100 ve 200 hareketli ortalamalar seviyesinde başlayan Bitcoin, gün içerisinde bu seviyelerin üzerine çıkma mücadelesi verecek.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 1’e yakın bir değer kazandı. Türk kripto borsalarına baktığımızda Bitcoin, Paribu borsasında 40,167 TL, BtcTurk platformunda 40.100 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 40.288 TL’den el değiştiriyor.

Bitcoin 20 Eylül fiyat hareketleri

17 Eylül tarihinde yaşanan düşüş sonrası saatlik 100 ve 200 hareketli ortalamaların altına sarkan BTC/USD paritesi, dünkü yüksek volatilit hareketi sonrasında artıda kalmayı başardı. Ve aynı zamanda hareketli ortalama seviyelerine de çıktı.

Dün gün bitimine doğru 6.100 dolara kadar gerileyen Bitcoin bir saatlik zaman dilimi içerisinde bu seviyeden yaklaşık yüzde 7,3 oranında yükselerek 6.550 dolara kadar çıktı. Sonrasında oturan fiyat 6.400 dolar bandında hareketine devam etti.

Şu an sakin giden BTC/USD paritesi için yükseliş hareketinin devamı hareketli ortalamaların üzerinde 6.500 dolar engelini geçme ile doğru orantılı olarak gözüküyor.

Aşağı yönlü hareketlerde ise 6.300 dolar bandı Bitcoin için önemli bir destek alanı olacak.

Teknik olarak ufak bir flama formasyonu veren Bitcoin 6.385 dolar olan alt çizgiyi kırması durumunda aşağı yönlü bir harekete başlayabileceği gibi 6.420 dolar seviyesi üzerine hareket ederse gün içi yükselişini hızlandırabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğine baktığımıza MACD’nin pozitif bölgede olmasına rağmen azalan eğimi satış baskısının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Diğer yandan stokastik osilatöre baktığımızda aşırı alım bölgesinde yatay hareket ettiğini görüyoruz. Buna göre henüz bir yön kararı vermemiş olan Bitcoin, aşırı alım durumunda olmasına istinaden bir miktar gerileme yaşayıp sonraki taleplere göre yeniden yükseliş eğilimi gösterebilir.

RSI ve CCI gibi trend gücünü gösteren indikatörlere baktığımızda mevcut yatay seyirlerinin olumlu yönde devam ettiğini görüyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin