bitcoin 12 ekim
Bitcoin 12 Ekim Fiyat görünümü: BTC’de ilk toparlanma sinyali geldi

Bitcoin 18 Eylül fiyat görünümü: BTC’de yeni bir düşüş dalgası yaşandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 18 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün öğleden sonra saatlik hareketli ortalama seviyelerine tutunamayınca 6200 dolara kadar geriledi.
  • Geçen haftaki destek seviyesi olan 6.200 dolar dünde çalışarak Bitcoin’in bu noktada alıcılar ile karşılaşmasına neden oldu.
  • Bu seviye sonrası yeniden yükseliş hareketine başlayan Bitcoin hafif dalgalı bir seyir ile an itibarıyla 6.273 dolara kadar yükselebildi. Gün içi toparlanma hareketleri devam edebilir.

Bitcoin dolar karşısında son 24 saatte yüzde 3 oranında değer kaybetti. Türk kripto borsalarına baktığımızda 1 Bitcoin Paribu Bitcoin borsasında, 40,240 TL’den, BtcTurk platformunda 40,249 TL’den ve Sistemkoin kripto para borsasında 40,253 TL’den işlem görüyor.

Bitcoin 18 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin son günlerde toparlanma sinyalleri vermesine rağmen birkaç gündür geçilme için mücadele edilen 6.500 dolar direnci aşılamayınca fiyatta bir gevşeme meydana geldi. Bu gevşeme sonucu Bitcoin saatlik 100 ve 200 HO seviyelerine tutunamayınca geçen hafta sağlam bir destek noktası olarak takip edilen 6.200 dolara kadar geriledi. 6.200 dolarda alıcılar ile karşılaşan Bitcoin şu an için düşüşüne ara vermiş gözüküyor.

Yeni gün ile devam eden toparlanma hareketinde ise BTC/USD paritesinin 6.350-6.400 dolar bandı ise oldukça kritik bir bölge. Gün içerisinde bu seviyenin aşılması, Bitcoin’in kazançlarını artırmasını sağlayabilir.

Aksi halde bu seviyelerin geçilememesi BTC fiyatının 6.200 doların altına sarkmasına neden olabilir. Diğer yandan 100 basit hareketli ortalamanın 200 saatlik hareketli ortalama üzerindeki konumu hala olumlu fiyat hareketlerini gösterse de hareketli ortalamaların eğimlerinin aşağı yönlü olması ve şu BTC’nin bu ortalamalar altında fiyatlanması, kısa vadede negatif bir durumu oluşturuyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Dün öğleden sonra başlayan düşüş hareketinin sonlandığına dair saatlik MACD’den olumlu sinyaller alıyoruz. Buna göre “0” fiyatı üzerine çıkan MACD histogramı toparlanmanın gelebileceğini gösteriyor. Öte yandan stokastik osilatöründe 6.200 dolar seviyelerinden başlayan yükselmeyi aşırı alım şeklinde yorumladığını görüyoruz.

Aşırı alım seviyesine bu düşük hacimler ile hızlı çıkılması toparlanmanın hemen gelmeyeceği veya düşüş eğiliminin devam edebileceği izlenimi veriyor. Ayrıca düşük seviyelerde bulunan RSI ve CCI göstergelerinin de yönünün yukarı doğru olması olumlu iken teyit için RSI’ın 50 ve CCI’ın da 100 seviyesini görmekte fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin