Bitcoin 17 Eylül
Bitcoin 17 Eylül fiyat görünümü: BTC yeni haftaya nasıl başladı?

Bitcoin 17 Eylül fiyat görünümü: BTC yeni haftaya nasıl başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 17 Eylül fiyat görünümü için önemli olabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dolar karşısında hafta sonuna yükseliş yönlü bir grafikte girerken, beklenen alışların gelmemesi ile hafta 6.500 doların üzerinde kalıcı olunamadı.
  • Hafta sonu yaşanan dalgalanma hareketleri 6.540- 6.450 dolar bandındaki saatlik kapanışlar ile geçti.
  • Dünkü fiyat hareketlerinde ise zaman zaman gelen ani satışların kuru saatlik dilimlerde 6.370 dolara kadar itmesiydi. Bu yüksek volatiliteli satış denemeleri, yeni haftanın işlemlerinin düşüş yönlü olmasına dair bir gösterge olabilir.

Bitcoin 17 Eylül fiyat hareketleri

Hafta sonu dalgalı bir seyir izleyerek neticesinde 6.500 doların altında kalarak yükseliş hareketi sınırlanan Bitcoin, yeni haftaya ve yeni güne düşüş ile başlayarak 6.520 dolar seviyesinden 6.480 dolara kadar indi.

Mevcut fiyat hareketlerinden dolayı Bollinger bandında takip ettiğimiz BTC/USD saatlik grafiği, yazımızın yayına hazırlandığı esnada Bollinger alt bandını test ediyordu.  Kanal içerisindeki hareketlerine bir süre devam etmesi tahmin edilen Bitcoin için Bollinger bantlarının arasındaki açıklığın artması, hacmi yüksek olan fiyat hareketlerinin başlayacağını gösterecektir.

Saatlik grafikte 100 basit hareketli ortalamanın 200 basit hareketli ortalama üzerinde konumlanması şu an Bitcoin fiyatının yükselmesinin düşmesinden daha yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor. Fakat şu an ki dalgalanma hareketinde BTC/USD paritesinin 100 HO’nun altına sarktığını görüyoruz. Yükselişin devamı için ise paritenin hareketli ortalamaların üzerinde hareket etmesi oldukça kritiktir.

Diğer yandan Bollinger bantları Bitcoin’in hareket yönünü tayin etmemiz için destek ve direnç seviyeleri olara görev yapacaktır. Saatlik görünümde Bitcoin fiyatı bu bantlardan hangisini aşarak hareket ederse, o yöne doğru bir eğilimin hızlanacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca şu an aşağı bakan kur hareketleri hızlanırsa ilk takip etmemiz gereken nokta 6.440 dolarda konumlanmış olan 200 HO seviyesi olacaktır. Bu seviyenin altına sarkmalar paritenin düşüşünü hızlandıracakken, bu hafta, yukarı yönlü hareketlerde 6.600 dolar ve üzeri yeni bir yükseliş dalgası için takip edilecek seviyedir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğinde zayıf sinyallerine şahit olduğumuz MACD şu an için “0” değerinin altına inerek satış yönlü hareket ediyor. Stokastik göstergesi de keskin bir şekilde aşırı satım bölgesine ilerlerken sabah saatlerinde satışların artabileceği sinyalini veriyor. Göreceli güç endeksi (RSI) ve CCI’da düşüş yönlü hareketlerini an itibarıyla son 2 saatlik mumum yeşile dönmesi ile yukarı çevirmiş durumda. Stoch ile uyumsuzluk gösteren bu indikatörler düşüş hareketinin kısıtlı olacağı yönünde hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin