bitcoin 14 ağustos
Bitcoin 14 Ağustos fiyat görünümü: BTC yine tutunamadı

Bitcoin 14 Ağustos fiyat görünümü: BTC yine tutunamadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 14 Ağustos fiyat görünümüne dair kritik noktalar şu şekilde belirlendi:

  • Bitcoin önemli destek olarak gördüğümü 6.100 – 6.000 dolar bandının altına sarktı.
  • Bitcoin için dünün en kritik hareketi dolar karşısında 6.500 baremini geçmesiydi.
  • Bitcoin 14 Ağustos sabah saatlerinde 6.000 doların altında ve görünüm negatif durumda

Bitcoin 14 Ağustos fiyat hareketleri

Bitcoin fiyatının genel hareketlerine baktığımızda ayı piyasasının varlığını koruduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Ve düşüş her geçen daha da derinleşen sinyaller veriyor. Öyle ki daha uzun vadeli fiyat görünümünde son gelen satış dalgası ile birlikte 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 Hareketli ortalamanın 200 HO’yu aşağı doğru kestiğini görüyoruz. Bu durum kayıpları daha da arttırabilir.

Öte yandan BTC fiyatının uzun zamandır takip ettiğimiz 6.150 dolar civarındaki desteğini aşağı yönlü kırması, yeni dipler yapmasına neden olabilir. Bu durumda Bitcoin için beklenen değer, 5.750 dolarda bir destek oluşturması olabilir.

Her ne kadar negatif bir görünüme sahip olunsa da olası bir toparlanma durumunda 6.000 – 6.100 dolar bandı önemli bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Fiyat toparlanmasının görülmesi için bu fiyat aralığının geçilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise saatlik ve 4 saatlik grafikteki 100 ve 200 hareketli ortalama seviyeleri takip edilecektir.

BTC/TRY’de durum ne?

Öte yandan dolar/TL kurundaki aşırı oynaklıklardan bu aralar uluslar arası piyasalardan ayrışarak hareket eden BTC/TRY kuruna baktığımızda, uluslar arası piyasalarda 40.540 TL civarında olduğunu görüyoruz. Sabah seanslarında ülkemizdeki önemli kripto borsalarında ise BTC/TRY kuru şu şekilde:

  • Sistemkoin: 41.489 TL
  • Koinim: 41.139 TL
  • Koineks: 41.532 TL
  • BTCTurk: 41.300 TL

BTC/USD paritesi için önemli teknik göstergelerde mevcut negatif durumu gösteriyor. Buna göre RSI, 19 gibi oldukça düşüş bir seviyedeyken, stokastik aşırı satım bölgesine keskin bir şekilde inmiş görünüyor. Düşüş yönlü trendin oldukça güçlü olduğunu gösteren CCI ise – 223 seviyelerinde bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin