Bitcoin 14.100 dolara dokundu, kripto para piyasa hacmi 15 milyar dolar arttı
Bitcoin 14.100 dolara dokundu, kripto para piyasa hacmi 15 milyar dolar arttı

Bitcoin 14.100 dolara dokundu, kripto para piyasa hacmi 15 milyar dolar arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Ocak 2018’den beri görmediğimiz bir fiyat seviyesi olan 14.100 dolara ulaştı. Kripto para birimi piyasası son 24 saatlik ticarette yaklaşık 15 milyar dolar kazandı.

Bitcoin üst üste ataklarla 14.000 doların üzerine çıktı

Son 24 saatte önemli dalgalanmalar gören Bitcoin üst üste 500+ dolarlık hareketler yaşadı ve nihayet 2019 zirvesini kırdı. Altcoinler de yeşillenerek nefes alırken piyasa değeri yaklaşık 15 milyar dolar arttı.

Bitcoin’in sıkıcı günlerinin kripto para biriminin arkasında olduğunu söyleyebiliriz. ECB’nin son duyurusunun bu hareketlenmeden önemli bir paya sahip olduğu düşünülüyor.

Sadece birkaç saat önce Ocak 2018’den beri görmediğimiz bir fiyat noktası olan 14.100 dolarda bir zirve gerçekleşti. O zamandan beri kripto para birimi şu anda işlem gördüğü yaklaşık 13.900 dolara geriledi.

Bitcoin/dolar grafiği
Bitcoin/dolar grafiği

Altcoinlerde de iyileşme belirtileri var

Bitcoin’in hakimiyeti de fiyatla beraber şu anda %63,7’de bulunduğu yere yükseldi. Altcoinlerin çoğu dolar bazında yeşil olsa da hâlâ ciddi seviyeleri kıramadılar.

Alternatif kripto paralar son birkaç gündür beklenen performansı yakalayamadılar ancak çoğu dünden beri iyileşiyor.

Ethereum dün fiyatını 380 doların üzerinde tutmayı başardı ve  %4’lük bir artışla 392 dolara yaklaştı. Ripple (%2,1), Binance Coin (%1,6), Chainlink (%3,7), Polkadot (%5), Cardano (%2,6) ve Litecoin (%5) de yeşil renkte.

Küçük ve orta boy altcoinler arasında daha fazla dalgalanma belirgin. Blockstack, %17’lik bir fiyat artışıyla başı çekiyor ve ABBC Coin, %16’lık bir artışla onu izliyor.

Toplam piyasa değeri dünün en düşük seviyesi olan 390 milyar dolardan 405 milyar dolara yükseldi.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin